Μάλλον φοιτήσαμε σε διαφορετικά σχολεία…

Στη σημερινή σύσκεψη της Ομοσπονδίας για τις συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων και των Προνοιακών δομών τέθηκε ζήτημα, από την πλευρά της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών, σχετικά με την έκδοση εγγράφων από την πλευρά της Ομοσπονδίας, χωρίς καμία διαβούλευση και συνεννόηση, τουλάχιστον με το συνδυασμό του Ενωτικού Ψηφοδελτίου Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και χωρίς καμία ενημέρωση για την κυκλοφορία του.

Έκπληκτοι μάλιστα , άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει, πληροφορηθήκαμε στη σύσκεψη, ότι στάλθηκε ένα ακόμα έγγραφο στο Σωματείο του Ερυθρού σχετικά με την λειτουργία συντονιστικών και επιτροπών αγώνα για το οποίο δεν είχαμε για μια ακόμα φορά καμία ενημέρωση.

Ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας για αυτά τα ζητήματα, ζητήσαμε από την Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, συνάδελφο Μεθωνίου, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ενημέρωση για το πώς εκδόθηκε το συγκεκριμένο έγγραφο (επισημαίνουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει) και γιατί δεν ενημερωθήκαμε.

Αντί γι αυτό εισπράξαμε μη απαντήσεις που όμως δεν αρμόζουν στη φρασεολογία του Συνδικαλιστικού Κινήματος, για «εξωσχολικούς» από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ σε συνδυασμό με υπαινιγμούς σχετικά με τις «δραστηριότητες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Έφτασε μάλιστα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο σημείο να υιοθετεί τους ισχυρισμούς Λοβέρδου για εμπλοκή δική μας και του ΣΥΡΙΖΑ στο επεισόδιο που έγινε έξω από μπαρ, όπου ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση για την υποστήριξη της υποψηφιότητας Βενιζέλου.

Για την ταμπακιέρα βέβαια κουβέντα, δηλαδή σχετικά με την έκδοση μιας σειράς εγγράφων χωρίς ενημέρωση των μελών της ΕΕ και του Προεδρείου της Ομοσπονδίας.

Για την ταμπακιέρα βέβαια δεν είπε τίποτα και η Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, η οποία εκ της θέσης της έχει την πρώτη ευθύνη για τν έκδοση εγγραφων και την ενημέρωση όλων των συνδυασμών.

Το ΠΑΜΕ δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ευθύνες που έχει αναλάβει, απαντώντας στο γνωστό μοτίβο, δηλαδή για την «καταστροφική» πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό κίνημα αλλά και για όλα τα δεινά της χώρας.

Είναι τυχαίο λοιπόν ότι όλο τα τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια πολύ περίεργη ανοχή που φαίνεται ότι δείχνει το ΠΑΜΕ τελευταία απέναντι στην ΠΑΣΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ μετά την εκλογή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα..

Μια κουβέντα ακόμα για τον χαρακτηρισμό ως «εξωσχολικού» υγειονομικού, στελέχους της παράταξης και μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

Ίσως ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μαθήτευσε σε διαφορετικό σχολείο, με συμμαθητές αυτούς που εκπαιδεύτηκαν στο σχολείο του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού, των διαδρόμων του υπουργείου και των διοικήσεων των Νοσοκομείων, γι αυτό θεωρεί «εξωσχολικό» τον συγκεκριμένο συνάδελφο.

Εμείς λοιπόν προτιμούμε να είμαστε εξωσχολικοί σε αυτό το σχολείο, επιλέγοντας «ξεροκέφαλα» την ταξική πλευρά στο εργατικό κίνημα.

xk