Στον »αέρα» λόγω υποστελέχωσης το τμήμα υπερήχων του Παίδων Αγ. Κυριακού

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ.

Τα προβλήματα του Ακτινολογικού τμήματος του ΠΓΝ «Π. & Αγλαΐα Κυριακού», λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, παραμένουν άλυτα, λόγω της προκλητικής αδιαφορίας της Διοίκησης και του Υπουργείου Υγείας.

Το Νοσοκομείο θα μείνει ακάλυπτο από υπέρηχους σε Γενικές εφημερίες την εβδομάδα του Πάσχα, αφού η επικουρική ιατρός η οποία θα εφημέρευε τις ημέρες αυτές, σε μια απίστευτη επίδειξη έλλειψης συναδελφικότητας, παραιτείται.!!!!!!

Οι υπόλοιποι 3 γιατροί που εργάζονται στο τμήμα υπερήχων, καλούνται να καλύψουν 30 εφημερίες. Σημειωτέον ότι η μια εξ αυτών, (η οποία απουσίαζε όλο το 2011) είναι στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης και αποχωρεί από το τμήμα πολύ σύντομα για 14 μήνες (5μηνη άδεια τοκετού και 9μηνη ανατροφής τέκνου).

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου όπως και το Υπουργείο Υγείας παρ’ ότι γνωρίζει από καιρό το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού με σειρά εγγράφων της Διευθύντριας του τμήματος, εντούτοις:

Παραγνωρίζει ότι πρόκειται για παιδιατρικό Νοσοκομείο (ανήκει στα ειδικά Νοσοκομεία). Απόλυτο κριτήριο για την πρόσληψη επικουρικού ακτινολόγου θα έπρεπε να είναι η εμπειρία του στην Παιδιατρική ακτινολογία και ΟΧΙ η … αρχαιότητα. Με έκπληξη και απογοήτευση διαπιστώσαμε, την Παρασκευή στις 6/4/2012, ότι θα προσληφθεί στο Ακτινολογικό τμήμα επικουρική ιατρός χωρίς εμπειρία και εκπαίδευση σε Παιδιατρικό Νοσοκομείο, με μοναδικό κριτήριο ότι διέθετε ένα χρόνο προϋπηρεσίας σε επαρχία!!! Σημειωτέον ότι για την συγκεκριμένη θέση είχε κάνει αίτηση τουλάχιστον μία ακτινολόγος με προϋπηρεσία και εκπαίδευση σε παιδιατρικό Νοσοκομείο.

 Όσον αφορά την πρόσφατη πρόσληψη Επιμελητών Β, το Υπουργείο Υγείας αντί να προσλάβει ιατρούς με βάση τις ανάγκες των Νοσοκομείων, αυθαίρετα αποφάσισε να διορίσει ιατρούς που το πρακτικό της επιλογής τους κατατέθηκε μέχρι τις 22/2/2011.!!!! Το αποτέλεσμα ήταν να μην διορισθεί ακτινολόγος στο τμήμα μας επειδή η κατάθεση του πρακτικού επιλογής του έγινε στις 8/3/2011. !!!

 Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την προκλητική αδιαφορία του Διοικητή των 3 διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Παίδων κου Παπασάββα και της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας.

Ζητούμε την άμεση πρόσληψη της ειδικευμένης παιδοακτινολόγου η οποία επιλέχθηκε σε θέση Επιμελητή Β στο Ακτινολογικό του Νοσοκομείου μας τον Φεβρουάριο 2011 και παραμένει ακόμη αδιόριστη.

9-4-2012

ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ                                                                              

Τουάρντιτς Δημήτρης

Τσιάρτα Μαρία

Μαυρομμάτης Μανόλης

Βακάκη Μαρίνα

Χουντάλα Άννα


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ


Κουμανίδου Χρυσούλα


πηγή ygeianet.gr 9-4-2012