Πράμαντα Ιωαννίνων. ”Κουρεύουν” και την ”εφημερία” των ασθενοφόρων

63

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως από τις αρχές Απριλίου και κατόπιν εντολής του Διοικητή του Γ.Ν.Ι «Γ. Χατζηκώστα», τα ασθενοφόρα που καλύπτουν τις περιοχές που εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας Πραμάντων αναγκάζονται να τραβήξουν χειρόφρενο, ενώ τα πληρώματά τους, οδηγοί και συνοδοί, θα παραμένουν απλοί θεατές σε τυχόν περιστατικά που θα συμβούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, των αργιών ή των Σαββατοκύριακων.

Ο λόγος είναι ότι πλέον οι αμοιβές των αργιών, των νυκτερινών και των υπερωριών περικόπτονται στο μισό, συνέπεια της οικονομικής στενότητας και της αδυναμίας καταβολής τους από το Ίδρυμα.

Αυτό βέβαια οδηγεί τις ήδη μειωμένες (κατά το ένα τρίτο των προβλεπόμενων) βάρδιες σε περαιτέρω μείωση, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και στο μισό του μήνα! Άλλωστε το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας αποτελεί το μοναδικό κέντρο παροχής φροντίδας, σε ένα ορεινό Δήμο που τα περισσότερα χωριά απέχουν μία και μιάμιση ώρα από το πλησιέστερο Νοσοκομείο και στα οποία η τουριστική κίνηση το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να κορυφωθεί.

Η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε από το Διευθυντή για τις προθέσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία εφαρμόζει τις εντολές της κεντρικής διοίκησης και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην επιδιωκόμενη μείωση της κάλυψης με ασθενοφόρο των περιοχών ευθύνης του Κ.Υ Πραμάντων, απαιτώντας την εξεύρεση λύσης ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Είναι τουλάχιστον εγκληματικό εκ μέρους της Πολιτείας αλλά και του Υπουργείου Υγείας να αφεθεί η υγεία των συνδημοτών μας στη τύχη των περικοπών και της κεντρικά σχεδιαζόμενης πολιτικής, που δε λαμβάνει υπόψη της τα ιδιαίτερα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Πηγη epirusgate.blogspot.com 11-4-2012

Προηγούμενο άρθροΤο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κορίνθου καταγγέλει τον κ. Κατσικόπουλο για ρουσφετολογικές μετακινήσεις
Επόμενο άρθρο”Βουλίαζουν” τα νοσοκομεία της Κέρκυρας. Υπό παραίτηση μέλη του ΔΣ