«Ράβε – ξήλωνε» και με τα ακριβά φάρμακα, μέχρι νεωτέρας…

Το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχουν γίνει περίγελος με τις συνεχείς αντικρουόμενες αποφάσεις που εκδίδουν καθημερινά.

Η δραστική ουσία έρχεται και αποσύρεται, οι γιατροί δεν ξέρουν καθημερινά τι ισχύει με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, οι ασφαλισμένοι δεν γνωρίζουν αν δικαιούνται τα πάρουν τα φάρμακα που τους γράφει ο γιατρός τους.

»Βιομηχανία» αποφάσεων, που την επομένη ανακαλούνται, χωρίς κανένας να γνωρίζει τι τελικά ισχύει.

 

Βεβαίως το σύστημα του ΕΟΠΥΥ καταρρέει καθημερινά, αλλά όπως φάινεται ούτε ο Λοβέρδος ούτε ο Βουδούρης το βάζουν κάτω.

Στη μέση αυτού του αλαλούμ οι ασφαλισμένοι που ταλαιπωρούνται κι καθημερινά πληρώνουν από την τσέπη τους.

Δείτε παρακάτω στο σχετικό δημοσίευμα του in.gr στις 12-4-2012 την νέα απόφαση για χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους όχι μόνο από τα Νοσοκομεία αλλά και από τα φαρμακεία. Το πιο ωραίο είναι ότι ισχύει μέχρι νεωτέρας…

Και από τα ιδιωτικά φαρμακεία θα χορηγούνται φάρμακα υψηλού κόστους, στην περίπτωση που κάποιο από αυτά παρουσιάζει έλλειψη στα φαρμακεία των νοσοκομείων και του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ μετά τις δυσκολίες που παρατηρήθηκαν στη διάθεση σκευασμάτων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.

Το μέτρο θα ισχύσει πάντως μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και μέχρι νεωτέρας.

Σε περίπτωση έλλειψης, οι συνταγές για τα εν λόγω σκευάσματα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων ή από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ πρέπει να φέρουν την ένδειξη «στερούμεθα»

Συνταγές που θα εκτελεστούν από τα ιδιωτικά φαρμακεία με την παραπάνω διαδικασία θα εξοφληθούν κανονικά.