Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κορίνθου: Η πολιτική του υπουργείου συρρικώνει το Νοσοκομείο

 Με μια »σκληρή» ανακοίνωση η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Κορίνθου αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας «ακήρυκτος» πόλεμος έχει ξεσπάσει με αφορμή την αντικατάσταση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου ανάμεσα σε τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

 Ανεξάρτητα από αυτό, η ανάγκη να στηριχτεί το Νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται σε μια κρίσιμη περιοχή είναι αναγκαίο να γίνει προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε μια περίοδο που οι πολίτες έχουν ανάγκη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

 Ελπίζουμε ότι η παρουσία της νέας Διοικήτριας στο Νοσοκομείο θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι η γενικότερη πολιτική του υπουργείου δεν βοηθά στην επίλυση προβλημάτων.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κορίνθου στις 12-4-2012

Οι ιατροί του Νοσοκομείου Κορίνθου-Κέντρων Υγείας (ΚΥ)-Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ), του Νομού μας, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας στην εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας του Υπουργείου Υγείας. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, γιατί η υγεία και η περίθαλψη των συμπολιτών μας αντιμετωπίζεται σήμερα με καθαρά λογιστικούς -περιοριστικούς όρους, οι οποίοι οδηγούν στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ λόγω των σοβαρότατων ελλείψεων, τόσο σε ιατρικό προσωπικό, όσο και σε στοιχειώδη υλικοτεχνική υποστήριξη.

Κλινικές χωρίς ιατρούς, όπως Παιδιατρική-Αιματολογικό-Μικροβιολογικό, υποχρεωμένοι με εντέλλεσθε να λειτουργήσουμε υποστελεχωμένες κλινικές, όπως Καρδιολογική, Ορθοπεδική, Ουρολογική, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και με την πρωτάκουστη τελευταία απόφαση της Διοίκησης να κλείσουν τα Κέντρα Υγείας ώστε να καλύψουν οι εφημερεύοντες ιατροί τα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.

Στο Νοσοκομείο μας το σύνολο των ιατρών -Ειδικευόμενοι- Ειδικευμένοι, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών από τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ, το αντι-ιατρικό μένος που καλλιεργείται τελευταία από φορείς του Υπουργείου, με επικεφαλής τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας, έχουν μοναδικό σκοπό την παραπλάνηση και τον αποπροσανατολισμό του κόσμου αλλοιώνοντας τεχνηέντως την πραγματικότητα που ισχύει στον χώρο της υγείας με την καταρράκωση του κοινωνικού κράτους, κρύβοντας την υποστελέχωση, την ανεπάρκεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού-ακόμα και καθημερινής χρήσης όπως γάζες, επιδέσμους, σύριγγες, γάντια και γενικότερα την αδυναμία πολλών νοσοκομείων να ανταποκριθούν στον ρόλο τους, επιδιώκοντας να στρέψουν τον εξαθλιωμένο συμπολίτη μας εναντίων των ιατρών, δικαιολογώντας έτσι την ανάλγητη πολιτική λιτότητας που εφαρμόζουν και την αλλοίωση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ που μας επιβάλει η τρόικα.

Ζητάμε την κατανόηση σας για την οποία ενδεχομένως ταλαιπωρία σας δημιουργούμε με τις κινητοποιήσεις μας, για τις οποίες δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς. Σας θέλουμε όμως παραταύτα στο πλευρό μας, για να λάβει η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης ένα ηχηρό μήνυμα ώστε να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας, για μια αξιοπρεπή λειτουργία του ιατρού και για ένα πραγματικό ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΟ Δ.Σ της «ΕΝΩΣΗΣ»