Αποκαλυπτικό έγγραφο: Νοσοκομεία κινδυνεύουν με αναστολή λειτουργίας!

28

Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι τα Νοσοκομεία εξαιτίας των περικοπών στους προϋπολογισμούς, του «ξαφρίσματος» των αποθεματικών τους μέσω του PSI, αλλά κυρίως εξαιτίας της «αδυναμίας» του ΕΟΠΥΥ να τους καταβάλει έστω και ένα ευρώ, βρίσκονται πλέον στο στάδιο της στάσης πληρωμών και της ουσιαστικής χρεοκοπίας.

Ενώ λοιπόν ο κ. Λοβέρδος «βγάζει από το μανίκι» σκάνδαλα για να διασωθεί το μαύρο μέτωπο και το αστικό μπλοκ, μπροστά στις εκλογές, την ίδια ώρα οι ίδιοι οι κυβερνητικοί Διοικητές των ΥΠΕ «ομολογούν» την οικονομική κατάρρευση των Νοσοκομείων που έχουν στην ευθύνη τους.

Είναι χαρακτηριστικό το έγγραφο που αποστέλλει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ Κατσικόπουλος προς το Υπουργείο ζητώντας εναγωνίως οικονομική βοήθεια για τα Νοσοκομεία Σπάρτης, Λευκάδας, Κέρκυρας και Αγ. Ανδρέα που έχουν αποστείλει σχετικά αιτήματα αλλά κα για τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της ΥΠΕ που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο ίδιος ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αναφέρει ότι δεν «βλέπει φως» από έσοδα του ΕΟΠΥΥ, ενώ φτάνει στο σημείο να μιλά για κίνδυνο αναστολής λειτουργίας των Νοσοκομείων.

Ο κ. Λοβέρδος μπορεί λοιπόν να συνεχίσει τις εμφανίσεις του στις πρωινές εκπομπές, τις επισκέψεις σε Νοσοκομεία για να καταγγέλλει σκάνδαλα, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος να αντιμετωπίσει την σίγουρη οικονομική κατάρρευση των νοσοκομείων.

Δείτε το έγγραφο του διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο Υπουργείο Υγείας.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


Με ένα δελτίο τύπου που προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις απάντησε σήμερα Πέμπτη 19/4 το Υπ Υγείας στο έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσικόπουλου

Δείτε την απάντηση

Σχετικά με την επιστολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Δημήτριου Κατσικόπουλου προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: «Αίτημα έκτακτης επιχορήγησης νοσοκομείων 6ης Υ.Πε.», το ΥΥΚΑ ενημερώνει πως επιχορηγεί μηνιαίως τα νοσοκομεία από τις διαθέσιμες πιστώσεις του προϋπολογισμού του.

Ειδικότερα για τα αναφερόμενα νοσοκομεία στο αριθ. 7252/11-04-2012 έγγραφο του Διοικητή της 6ης Υ.Πε., από τις αρχές του έτους και μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 8.438.147 ευρώ ως εξής:

 

1. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών 6.060.584 ευρώ
2. Νοσοκομείο Κέρκυρας 1.162.065 ευρώ
3. Νοσοκομείο Λευκάδας 474.378 ευρώ
4. Νοσοκομείο Σπάρτης 741.120 ευρώ

Συνεπώς, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την λειτουργία των εν λόγω νοσοκομείων, καθώς επίσης και για τα νοσοκομεία όλης της Επικράτειας.