Νοσοκομείο Καρδίτσας: »Ξεμένει» από αναισθησιολόγους και λόγω αποσπάσεων

Μετά από έγγραφη απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Νίκου Πολύζου η οποία έφτασε χθες στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, αποσπάται για το Αττικό Νοσοκομείο η μία εκ των τριών αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Καρδίτσας από αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η απόφαση αυτή θορύβησε και αναστάτωσε το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο κάνει λόγο για στοχοποίηση της Καρδίτσας και εξαφάνισή της από το χάρτη της Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Υγείας αγνόησε την έγγραφη άποψη του Νοσοκομείου Καρδίτσας για το θέμα. Επιπροσθέτως, το Νοσοκομείο Καρδίτσας «ξεμένει» από αναισθησιολόγους αφού η δεύτερη κατά σειρά επέστρεψε στη Λαμία και η εναπομείνασα είναι επικουρική και τον Ιούνιο λήγει η σύμβασή της. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του Νομού κ. Κώστας Αθανασίου σε δηλώσεις στη «Γνώμη» χαρακτήρισε προκλητική, άδικη και επιζήμια για το νοσοκομείο μας την απόφαση αυτή και κάλεσε όλους τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων που κατέρχονται στις εκλογές της 6ης Μάη να συμβάλλουν για την άρση της απόφασης αυτής.

Τόνισε δε ότι η απόσπαση αυτή θα επιφέρει σοβαρή δυσλειτουργία στα προγραμματισμένα χειρουργεία της επόμενης εβδομάδος (κλείσιμο μέρος των χειρουργείων, επισφαλή προγράμματα εφημεριών, αυξημένες διακομιδές κλπ) και κατέληξε λέγοντας ότι η απόσπαση αυτή γίνεται απλώς και μόνο για προσωπικούς και ρουσφετολογικούς λόγους και δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη λειτουργίας στο χώρο της υγείας.

πηγή karditsanews.gr 18-4-2012