Συνεργοί στην προεκλογική «αιχμαλωσία» των Ανέργων η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ

Τα προεκλογικά παιχνίδια του μαύρου μετώπου φαίνεται ότι εν έχουν τελειωμό. Αυτό το χρονικό διάστημα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, έχει στηθεί μια τεράστια «επιχείρηση», προς άγρα ψήφων, πρόσληψης ανέργων μέσω των λεγόμενων προγραμμάτων  «κοινωφελούς εργασίας».

Είναι γνωστή η αντίθεσή μας σε αυτά τα προγράμματα, προγράμματα που δεν αφορούν εργασία αλλά απασχόληση και ενοικίαση των ανέργων με ψίχουλα και ουσιαστικά αποτελούν μια κοροϊδία για αυτούς. Δείτε εδώ και εδώ.

Παρά την αντιθεσή μας όμως, δεν μπορεί να μην επισημάνουμε ότι η μαύρη συγκυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τις εγκυκλίους του Υπ Εσωτερικών, που παγώσουν αυτή την περίοδο όλες οι διαδικασίες προσλήψεων, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτές εκδίδονται για τα μάτια του κόσμου.

 

Έτσι σε μια σειρά περιοχές, ακόμα και αυτή την περίοδο, οι φορείς που έχουν αναλάβει το πρόγραμμα δέχονται αιτήσεις ανέργων, ενώ τα «αποτελέσματα» θα εκδοθούν μετά τις εκλογές…

Αιχμάλωτοι λοιπόν οι άνεργοι των μνημονιακών κομμάτων.

Όμως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, χρησιμοποιώντας το ΙΝΕ ΓΣΕΕ σαν όχημα, συμμετέχει ενεργά σε αυτή την κατάπτυστη διαδικασία, ακόμα και μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Έτσι σε διάφορες περιοχές ο χρόνος των αιτήσεων τελείωσε πριν λίγες μέρες, ενώ σε αρκετές ακόμα περιπτώσεις οι αιτήσεις γίνονται ακόμα και λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Δείτε εδώ από τη σελίδα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ τις προκηρύξεις σε Άρτα, Καρδίτσα, Καστοριά και Ηλεία καθώς και παλαιότερες που οι αιτήσεις έληξαν πριν λίγες μέρες. Βεβαίως αντίστοιχες διαδικασίες γίνονται και από άλλους φορείς αυτή την περίοδο που υλοποιούν το πρόγραμμα

Τι να πει λοιπόν κανείς για αυτή την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ που ακόμα και αυτή τη στιγμή έρχεται να ρίξει νερό στο μύλο των μνημονιακών κομμάτων, λειτουργόντας στις πλάτες των ανέργων;

Ανατροπή λοιπόν στις μνημονιακές πολιτικές και τα κόμματα του κεφαλαίου που τις στηρίζουν, ανατροπή και στο συνδικαλιστικό κίνημα από τις συμβιβασμένες μνημονιακές πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ, πριν να είναι πολύ αργά.