Εργαζόμενοι Ερ.Ντυνάν: Και απλήρωτοι και …«κουρεμένοι»!

35

Δεν έφθανε που είναι απλήρωτοι επί μήνες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, καλούνται τώρα να υπογράψουν και επιχειρησιακές συμβάσεις που θα μειώσουν τους μισθούς τους κατακόρυφα φθάνοντάς τους στα επίπεδα του 2007. 

 Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Παραμένουν απλήρωτοι, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας κοντά στις 17 μέρες, ενώ ταυτόχρονα απειλούνται με μειώσεις μισθών αλλά ακόμη και απολύσεις. 

 

 Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο φαίνεται πως παρασύρει και τους εργαζόμενους, οι οποίοι μήνες τώρα αναζητούν μια λύση για να διατηρήσουν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους. Πλέον όμως καλούνται ένας ένας να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις που τους αφήνουν μετέωρους στα σχέδια της διοίκησης.  

 Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ), το Υπουργείο δε δίνει λύση και παραπέμπει το θέμα για μετά τις εκλογές, ενώ επιχειρείται μαζί με το Υπουργείο Απασχόλησης και τη Διοίκηση «να βρουν κάποιο τρόπο πώλησης του ιδρύματος και να το … χαρίσουν  σε επιχειρηματίες, αφού πρώτα εξαθλιώσουν το προσωπικό του».

 Εργαζόμενοι και ΟΣΝΙΕ απαιτούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την εξυγίανση του «Ερρίκος Ντυνάν» και την ένταξη του στο ΕΣΥ. 

Δήμητρα Ευθυμιάδου

πηγή iatropedia.gr 23-4-2012