Ο »λογιστής» Λοβέρδος »εξαφανίστηκε»…

Σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου επρόκειτο να επισκεφτεί το νοσοκομείο μας ο ακόμη υπουργός υγείας και μέγας λογιστής Ανδρέας Λοβέρδος.

Η κινητοποίηση όλου του προσωπικού ήταν άμεση και αυθόρμητη. Το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο είδε τις αποδοχές του να μειώνονται δραματικά, τα δεδουλευμένα να μη τα πληρώνεται εδώ και πέντε μήνες, και τις αναδρομικές κρατήσεις του νέου μισθολογίου να γίνονται σε τρεις μήνες με αποτέλεσμα να παίρνει χαρτζιλίκι αντί μισθού, το υπόλοιπο προσωπικό και ειδικότερα οι ΔΕ και ΥΕ συνάδελφοι να μην παίρνουν καν μισθό και να έχουν αποδεκατιστεί από τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων, τους ειδικευόμενους γιατρούς οι οποίοι από 13 Μαρτίου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας γιατί δεν πλήρώνονται τις εφημερίες τους και τους ειδικούς οι οποίοι επίσης βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για τον ίδιο λόγο.

Επρόκειτο να έρθει σ’ ένα νοσοκομείο το οποίο με την πολιτική του το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο, σ’ ένα νοσοκομείο στο οποίο οι ελλείψεις είναι τραγικές, σ’ ένα νοσοκομείο το οποίο δεν έχει καν φακέλους και μελάνι για τους εκτυπωτές.

Επρόκειτο να έρθει σ’ ένα νοσοκομείο το οποίο θέλει να λειτουργήσει με μειωμένο κατά 25% προϋπολογισμό που δεν φτάνει ούτε καν για τις απαραίτητες συντηρήσεις μηχανημάτων και την καθαριότητα.

Επρόκειτο να έρθει σ’ ένα νοσοκομείο του οποίου η ΜΕΘ έχει κλείσει από τον Μάρτιο του 2011, σ’ ένα νοσοκομείο το οποίο σε λίγο καιρό δεν θα έχει φαρμακοποιούς γιατί τελειώνει η σύμβαση τους και με τα ψίχουλα που τους δίνει για μισθό δεν πρόκειται να παραμείνουν στο νοσοκομείο.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου περιμέναμε τον ακόμη υπουργό για να εκφράσουμε “ πολιτισμένα “ την οργή και την αγανάκτησή μας για την πολιτική που εφαρμόζει στο χώρο της υγείας.

Να τον ρωτήσουμε γιατί ενώ πληρώνουμε κανονικά τις ασφαλιστικές μας εισφορές μέσα σε μια νύχτα με το τερατούργημα του ΕΟΠΥΥ γίναμε ανασφάλιστοι;

Να τον ρωτήσουμε γιατί ενώ πληρώνουμε εισφορές για το εφ’ άπαξ δεν πρόκειται να το πάρουμε ποτέ;

Να τον ρωτήσουμε γιατί ενώ εργαζόμαστε σε έναν χώρο κατά γενική ομολογία ανθυγιεινό δεν χορηγεί σε όλους τους εργαζόμενους το επίδομα;

Tελικά δεν μπορέσαμε να ρωτήσουμε τίποτα απ’ όλα αυτά, γιατί ο ακόμη υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος δεν τόλμησε να επισκεφτεί το Γεν. Νοσ.Δράμας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΔΡΑΜΑΣ