Είναι ανίκανοι ή είναι ικανοί για όλα;

30

Εδώ και λίγες μέρες το Υπ Υγείας δημοσιοποιεί στην διαύγεια και δημοσιεύει στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως τους νέους οργανισμούς των Νοσοκομείων. Από μια πρώτη ανάγνωση αλλά και από τις αντιδράσεις σωματείων και ιατρικών συλλόγων προκύπτει ότι έχουν περικοπεί τμήματα, κλινικές και έχει μειωθεί και ο αριθμός των θέσεων του προσωπικού. Οι εντολές τις τρόικας δηλαδή υλοποιούνται κατα γράμμα.

Σήμερα τη μέρα που τελειώνει η προεκλογική περίοδος ο κ. Λοβέρδος με ένα δελτίο τύπου ανακοινώνει ότι οι οργανισμοί που εξέδωσε ουσιαστικά δεν ισχύουν και αποσύρονται.

Ταυτόχρονα αποσύρει και την απόσπαση του αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Καρδίτσας προς το Αττικό Νοσοκομείο.

Είναι προφανές ότι μπροστά στις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα «μαζεύουν» βλέποντας βεβαίως και την εκλογική συντριβή που έρχεται, στην προσπάθεια να διασωθούν.

Είναι θέμα ανικανότητας θα αναρωτηθεί ο καθένας, δεν το νομίζουμε, απλώς οι μέχρι τώρα πράξεις τους δείχνουν ότι είναι ικανοί για όλα.

Σχόλιο: Στο διαδίκτυο συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ μέσω των κοινωνικών δικτύων μιλούσε για οργανισμούς που στηρίζονται σε επιστημονικά κριτήρια και τα τμήματα και το προσωπικό που προβλέπονται σε αυτούς καλύπτουν τις ανάγκες. Βιάστηκες συνάδελφε ο κ. Λοβέρδος σε διαψεύδει…

 

Ακολουθούν τα δελτία του Υπουργείου Υγείας

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και διαφοροποιούνται ουσιαστικά από τις αρχικές προτάσεις των νοσοκομείων, πρόκειται να ανακληθούν για επανεξέταση.


Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατά τη νομική εξέταση της απόσπασης αναισθισιολόγου από το Γ. Ν. Καρδίτσας στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν” σύμφωνα με το ν. 4057/2012 άρθρο έννατο, παρ. 16 κρίθηκε, ότι η πράξη της απόσπασης είναι άκυρη, διότι δεν φέρει την υπογραφή του συναρμόδιου Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.