Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Κατά-κατά-καταρρέω…

Επανειλημμένες καταγγελίες από ιατρικούς φορείς για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα, τόσο για τις «αδυναμίες» τους ίδιου του συστήματος, όσο και για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Πρόσφατα, παρά τις διαψεύσεις από την Διοίκηση του ΗΔΙΚΑ, τα ερωτηματικά για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των ασθενών που περιέχονται στο σύστημα, από την επίθεση των χάκερ, παραμένουν.

Βεβαίως κανένας δεν περιμένει λίγες μέρες μετά τις εκλογές και την κατάρρευση της μαύρης συγκυβέρνησης να έχει ουσιαστικές απαντήσεις για το τι συμβαίνει στο σύστημα.

Η Διοίκηση του ΗΔΙΚΑ αφού διέψευσε τις καταγγελίες για πιθανή υποκλοπή προσωπικών δεδομένων μετά την επίθεση των χάκερ προχώρησε (γιατί άραγε;) σε ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία να διερευνήσει το συμβάν και να προτείνει λύσεις που πιθανόν να είναι αναγκαίες να παρθούν για την ασφάλεια του συστήματος.

Ταυτόχρονα μόλις σήμερα, μετά την ουσιαστική κατάρρευση του συστήματος χθες, η διοίκηση του ΗΔΙΚΑ ανέστειλε την υποχρεωτική εφαρμογή του και επέτρεψε την επαναφορά των χειρόγραφων συνταγών.

Μαζί λοιπόν με την κατάρρευση του δικομματισμού φαίνεται ότι έχουμε και την κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Αφήνουμε τα σχολια σε εσάς!

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του ΗΔΙΚΑ

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν από την ανεπαρκή υποστήριξη του συστήματος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από τον ανάδοχο του έργου, η Διοίκηση της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012.
Η διαδικασία συνταγογράφησης θα γίνεται χειρόγραφα μέχρι και την Κυριακή 13/5/2012. Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία την Δευτέρα 14/5/2012.
Ζητάμε συγνώμη από τους χρήστες του συστήματος και τους ασφαλισμένους για την προσωρινή ταλαιπωρία που οφείλεται σε αδυναμία του αναδόχου να υποστηρίξει την εφαρμογή«.