Για την 12 Μάιου ημέρα του Νοσηλευτή

12 Μάιου ημέρα του Νοσηλευτή λοιπόν. Αναρωτιέται κανείς αν αυτή την ημέρα στη χώρα μας οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες θα μπορούσαν να την θεωρήσουν σαν μια μέρα γιορτής, ή αντίθετα ημέρα που τους υπενθυμίζει την τραγική εργασιακή κατάσταση την οποία βιώνει καθημερινά ο κλάδος.

Η συνθήκες εργασιακής «γαλέρας» κάτω από τις οποίες παρέχει υπηρεσίες το νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας, τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, οι εξευτελιστικοί μισθοί, η απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, το εργασιακό στρες, η ανεργία που χτυπά τον κλάδο. είναι σήμερα η σκληρή πραγματικότητα.

Από αυτή την άποψη, τα μεγάλα λόγια που ακούγονται αυτή την ώρα από τα επίσημα χείλη για την κοινωνική και επαγγελματική προσφορά του Νοσηλευτή φαντάζουν παράταιρα και υποκριτικά όταν οι νοσηλευτές συνθλίβονται από τις μυλόπετρες των αντεργατικών μέτρων που υλοποιούνται με ευθύνη των πολιτικών του δικομματισμού

Οι πολιτικές δυνάμεις που θεωρούν την υγεία εμπόρευμα και αβάστακτο βάρος για το κράτος, που ξεθεμελιώνουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, που αδιαφορούν για τις συνθήκες εργασίας, που κατεδαφίζουν την κοινωνική ασφάλιση και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά «δεν δικαιούνται να ομιλούν».

Ας κοπάσουν λοιπόν τα πανηγύρια και ας «αναλογιστεί» όλος ο κλάδος την ανάγκη για ανατροπή αυτών των πολιτικών μέσα από σκληρούς και επίμονους αγώνες μαζί με όλους τους εργαζόμενους. 

Έτσι ίσως η ημέρα του νοσηλευτή αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο και οι νοσηλευτές βρουν ουσιαστική αναγνώριση από την πολιτεία, για την κοινωνική και επαγγελματική τους προσφορά απέναντι στους πολίτες.