Νεά ”κωλοτούμπα” Λοβέρδου! Ανακαλεί και τον οργανισμό του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

22

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Γνώμη Θράκης ο Υπουργός Υγείας στις 17 Μάη θα προχωρήσει στην ανάκληση του νέου οργανισμού του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολής μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε . Μια μέρα μετά τις εκλογές εκδόθηκε ΦΕΚ που ανακαλούσε την συνδιοιήκηση των Νοσοκομείων Σωτηρία και Κρατικού Αθηνών.  Οι ”κωλοτούμπες” του κ Λοβέρδου, προφανώς κάτω από τις πιέσεις αλλά και την εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα.

Υποχώρηση Λοβέρδου για τον οργανισμό του ΠΓΝΑ

Μέχρι και τις 17 Μαΐου θα γίνει η ανάκληση του ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης του Ανδρέα Λοβέρδου, με το οποίο προέβλεπε την κατάργηση του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο της Διοίκησης του νοσοκομείου, όσο και των γιατρών και των εργαζομένων.
Παράλληλα, θα γίνει ομόφωνα αποδεκτή από το υπουργείο, η πρόταση της Διοίκησης του νοσοκομείου για τον νέο οργανισμό. Αυτά ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Νίκος Ραπτόπουλος. Όπως είπε ο κ Ραπτόπουλος, ο υπουργός υγείας παραδέχτηκε ότι έγιναν παρατυπίες, όχι μόνο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία και ότι όλα αυτά θα ανακληθούν και θα ξανασυζητηθούν από μηδενική βάση. Ο κ. Ραπτόπουλος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ Πανεπιστημίου και ΕΣΥ, τονίζοντας ότι, «το πρόβλημα μας είναι να αναπτυχθούν σωστά, όπως πρέπει». «Το πρόβλημα του Πανεπιστημίου είναι ότι, έχουμε 90 κρεβάτια κλειστά, και βέβαια με το δίκαιο του τα διεκδικεί», σημείωσε ο κ Ραπτόπουλος υποστηρίζοντας ότι, «δεν μπορεί Πανεπιστημιακή κλινική να λειτουργεί με 4 κρεβάτια. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο».

Πηγή Γνώμη Θράκης 12-5-2012