Αποκαλυπτικό έγγραφο: Ζητούν απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου μέχρι το 2016

Είναι αποκαλυπτικό ότι λίγες μέρες μετά τις εκλογές έρχεται για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αττικού Νοσοκομείου εισήγηση για την κατάρτιση προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής! Ο λαός μπορεί να καταψήφισε το μνημόνιο, μπορεί το μνημονιακό μπλοκ να μιλά για «δημοσιονομική χαλάρωση», αλλά από την εισήγηση που έρχεται στο ΔΣ του Νοσοκομείου προκύπτει ότι έχουμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή την κατά γράμμα εφαρμογή του μνημονίου και στα Νοσοκομεία.

 

Συγκεκριμένα το ΔΣ του Νοσοκομείου Αττικό καλείται να συζητήσει μετά από έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου την διαμόρφωση ενός σχεδίου «δημοσιονομικής προσαρμογής», δηλαδή προσαρμογής των προϋπολογισμών μέχρι το 2016 με βάση το μνημόνιο και τις μνημονιακές πολιτικές. Βεβαίως η συζήτηση αυτή γίνεται κατόπιν εγγράφου του Υπ οικονομικών και του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους με στόχο την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου.

Μάλιστα από την εισήγηση μιλά για «προσαρμογή» των οικονομικών δεδομένων του Νοσοκομείου μέχρι το 2016 μέσα στα πλαίσια των ήδη καρατομημένων προϋπολογισμών. Ταυτόχρονα μιλά για προσαρμογή των οικονομικών δεδομένων με βάση τα έσοδα του νοσοκομείου, γεγονός που οδηγεί με βάση την ανυπαρξία εσόδων από τον ΕΟΠΥΥ στην «στήριξη» των νοσοκομείων ουσιαστικά στα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες.

Το ζήτημα αυτό βεβαίως δεν αφορά μόνο το Αττικό Νοσοκομείο αλλά η εφαρμογή αντίστοιχων προγραμμάτων ζητείται προφανώς από όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Καλούν λοιπόν ουσιαστικά τα Νοσοκομεία να λειτουργήσουν με ψίχουλα μέχρι το 2016 οδηγώντας τα στο μαρασμό και τη «χρεωκοπία».

Έχουμε τονίσει ότι το μνημονιακό μπλοκ είναι αμετανόητο και αδιόρθωτο. Συνεχίζει, παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός καταδίκασε με την ψήφο του τις μνημονιακές πολιτικές την προσπάθεια εφαρμογής τους με κάθε μέσο. Θα τους αφήσουμε;

Δείτε την σχετική εισήγηση προς το ΔΣ του Αττικού Νοσοκομείου