Στην »εντατική» το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μόνο έκτακτα περιστατικά που απαιτούν άμεση χειρουργική επέμβαση θα εξυπηρετεί πλέον το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, και αυτό για μία εβδομάδα ακόμη το πολύ λόγω έλλειψης υλικών. Ήδη ακυρώθηκαν και τα προγραμματισμένα εδώ και καιρό χειρουργεία. 
Η κατάσταση σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Νίκο Ραπτόπουλο έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, το νοσοκομείο θα δέχεται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Οι αποθήκες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έχουν στερέψει από υλικά, αφού οι φαρμακευτικές εταιρείες αρνούνται να δίνουν πια υλικά με πίστωση.
Όπως δήλωσε στο Capital ο κ. Ραπτόπουλος, αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο οφείλει σε έξι φαρμακευτικές εταιρείες το ποσό των 40 εκατ. ευρώ, την ώρα όμως που ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οφείλει στο νοσοκομείο περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ. Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του νοσοκομείου, εδώ και 2 χρόνια το νοσοκομείο δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα έσοδά του προέρχονται μόνο από τις επιχορηγήσεις του υπουργείου. 
Στο ταμείο του νοσοκομείου έχουν απομείνει μόνο 70.000 ευρώ. «Χτες είχαμε 100.000 ευρώ, αλλά χρειάστηκε επειγόντως να αγοράσουμε ένα υλικό, οπότε το απόθεμά μας μειώθηκε και άλλο», εξήγησε ο κ. Ραπτόπουλος. «Οι ασθενείς διαμαρτυρήθηκαν για την αναβολή των προγραμματισμένων χειρουργείων, αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση. Φοβάμαι ότι σε μία εβδομάδα θα αναγκαστούμε να κλείσουμε».
Άγνωστο τι θα γίνει με τους ασθενείς που χρήζουν άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης εάν το νοσοκομείο αναστείλει τη λειτουργία του. Ο κ. Ραπτόπουλος σημείωσε πως ήδη έχει έρθει σε επαφή με τον υπηρεσιακό υπουργό υγείας Χρήστο Κίττα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα αυτό, ώστε να δοθούν άμεσα στο νοσοκομείο δύο εκατ. ευρώ, προκειμένου να αγοραστούν κάποια υλικά και να ληφθεί επιπλέον πίστωση. 
«Το πρόβλημα φυσικά δεν λύνεται, αλλά θα πάρουμε μια ανάσα. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να λέμε πως για μετά έχει ο Θεός… Αυτό λέω και εγώ» κατέληξε ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

πηγή capital.gr 22-5-2012

Πηγή:www.capital.gr