Σωματείο Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ Πρόσκληση για σύσκεψη φορέων της περιοχής για τη σωτηρία του Νοσοκομείου

27

Ο απερχόμενος Υπουργός Υγείας παραμονές των εκλογών, με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην έκδοση των νέων οργανισμών σε μια σειρά Νοσοκομεία, μεταξύ αυτών και του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», μεθοδεύοντας την προώθηση των συγχωνεύσεων και κλείσιμο Νοσοκομείων, την συρρίκνωση και διάλυση του Ιστορικού Δημοτικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ» και την συγχώνευση του με τον Αγ. Σάββα, διαγράφοντας με μια μονοκονδυλιά ένα Νοσοκομείο που στην μακρόχρονη πορεία του έχει προσφέρει σημαντικό έργο, όχι μόνο στους πολίτες της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Χώρας.

Τα Νοσοκομεία βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία εμφανίζοντας εικόνα εγκατάλειψης. Η Δημόσια Υγεία απαξιώνεται, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών και μάλιστα σε μία εποχή που οι πολίτες στρέφονται προς τα Δημόσια Νοσοκομεία. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι πολίτες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, επιβάλλεται η πολιτεία να ενισχύει την Δημόσια Υγεία και όχι, να διαλύει, να κλείνει Δημόσια Νοσοκομεία και να υποχρεώνει τους πολίτες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πιο λίγες και ακριβές υπηρεσίες υγείας.

Επειδή το ΕΣΥ καταρρέει, τα Δημόσια Νοσοκομεία βουλιάζουν και τα χειρότερα είναι μπροστά μας, δραστικές περικοπές λειτουργικών δαπανών στη Δημόσια Υγεία στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με επακόλουθο τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και βασικών υλικών στοιχειώδους και ασφαλούς λειτουργίας.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία ενημέρωσης της κοινωνίας, Φορέων και Συλλόγων της περιοχής, για την στήριξη του Αγώνα μας και σε συστράτευση για κοινό μέτωπο, που αποτελεί ελπίδα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και της υποβάθμισης των Δημόσιων Νοσοκομείων-Πρόνοιας.

Στην κατεύθυνση αυτή το Σωματείο των Εργαζομένων σας προσκαλεί, σε ευρεία σύσκεψη με στόχο την αναζήτηση κοινών δράσεων και την πραγματοποίηση εκδήλωσης στη Πλατεία Αγ. Δημητρίου στην Οδό Πανόρμου για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας και των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών, για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ» για πλήρη και ασφαλή λειτουργία με επαρκή χρηματοδότηση, επιτρέποντας έτσι την συνέχιση της λειτουργίας του.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ» Δημητσάνας 7 Αμπελόκηποι την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 3 μμ.

Συνημμένα:

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων.

Για το Δ.Σ του Σωματείου

Ο Πρόεδρος

Παναρέτου Λευτέρης

Η Γενική Γραμματέας                                          

Αλατσάκη Λαμπρινή