Στο λοιμωδών Θεσσαλονίκης μετακομίζει ο ΕΟΠΥΥ

25

Στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων μετακομίζει ο ΕΟΠΥΥ, οι υπηρεσίες του οποίου είναι διάσπαρτες στη Θεσσαλονίκη -καθώς ο οργανισμός προήλθε από συνένωση ταμείων – με συνέπεια όχι μόνο να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του αλλά και να ξοδεύονται πολλά χρήματα σε ενοίκια.

Τη μεταφορά των υπηρεσιών του οργανισμού σης εγκαταστάσεις του πρώην Λοιμωδών, στην οδό Λαμπράκη, ανακοίνωσαν χτες ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας και διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Άρης Μουσιώνης. Όπως τόνισαν, οι χώροι του νοσοκομείου θα παραχωρηθούν στον ΕΟΠΥΥ έναντι συμβολικού ποσού, για να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες τόσο διοικητικές όσο και παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

«Η πρωτοβουλία να προσφέρουμε δομές του συστήματος υγείας άμεσα στον ΕΟΠΥΥ θα μειώσει θεαματικά το κόστος του, δίνοντάς του συγχρόνως τη δυνατότητα να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες περίθαλψης στους ασφαλισμένους. Το Λοιμωδών προσφέρεται από άποψη χώρου υποδοχής των ασφαλισμένων, γιατί βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και διαθέτει χώρο για πάρκινγκ, θα προσφερθεί με ένα συμβολικό ενοίκιο, της τάξης του ενός ευρώ το μήνα ή το χρόνο. Εφόσον υπάρχουν δομές, δεν υπάρχει λόγος ο ΕΟΠΥΥ να ψάχνει χώρο για να νοικιάσει», δήλωσε ο κ. Μουσιώνης.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι, εκτός από τη συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια), ξεκινά συνεργασία και με τις υπόλοιπες στη Β. Ελλάδα, ώστε, αξιοποιώντας δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας να καλυφθούν καλύτερα σι ανάγκες πρόληψης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το νοσοκομείο

Σχετικά με το Ειδικών Παθήσεων, βέβαια, ανοιχτό παραμένει το ερώτημα ποια θα είναι τελικά n τύχη του νοσοκομείου που εξειδικεύεται στα λοιμώδη νοσήματα και έχει μεγάλη προσφορά, καθώς τα σχέδια του υπουργείου Υγείας έχουν αλλάξει πολλέ φορές.

M. Λ.

– Αγγελιοφόρος – ygeianet.gr 26-5-2012