Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει συνάντηση με τον νέο Υπουργό Υγείας

24

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ ζητάει συνάντηση μαζί σας για τα εξής επείγοντα προβλήματα που προέκυψαν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Προβλήματα τα οποία εάν δεν επιλυθούν θα προχωρήσουμε σε αγωνιστικές παρεμβάσεις.
1. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Δημοσιεύονται σε ΦΕΚ οι Οργανισμοί Νοσοκομείων με τις υπογραφές των συναρμόδιων Υπουργών της προηγούμενης Κυβέρνησης, με σημαντικές όμως αποκλίσεις από τις προτάσεις των Διοικήσεων των Νοσοκομείων και των Εργαζομένων.
Οι Οργανισμοί αυτοί εάν εφαρμοστούν από τα Νοσοκομεία συρρικνώνουν τις υπηρεσίες τους και υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι παράνομοι αφού δημοσιεύονται σε προεκλογική περίοδο και πρέπει να ανακληθούν για νέα επεξεργασία με τη Νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις Εθνικές Εκλογές 17/6/2012
2. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Σταμάτησε η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων από το Κρατικό Προϋπολογισμό. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν αποδίδουν τα οφειλόμενα Νοσήλια εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται.
Χειρουργεία αναβάλλονται από την έλλειψη υλικών, υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα και οι προμηθευτές απειλούν με διακοπή της τροφοδοσίας. Κινδυνεύει η υγεία των χρηστών που απευθύνονται για υπηρεσίες και οφείλετε άμεσα να δώσετε λύση.
3. ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ
Με το Ν.4071/2012 άρθρο 45 τροποποιείται η διαδικασία χορήγησης των Πρόσθετων Αμοιβών από 1/3/2012.
Επιστρέφουν οι εγκρίσεις στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου. Όμως με Υπουργικές Αποφάσεις εγκρίθηκαν οι πιστώσεις του πρώτου τριμήνου του έτους και μεταφέρθηκαν στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων. Πρέπει άμεσα να τροποποιηθούν οι Αποφάσεις για το μήνα Μάρτιο και να εκδοθούν νέες για τους λοιπούς μήνες του έτους 2012. Διαφορετικά θα έχουμε σημαντικές καθυστερήσεις στις οποίες θα αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις και επισχέσεις εργασίας.
4. ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Υπάρχει δέσμευση από τους απερχόμενους Υπουργούς τροποποίησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας του Ν.4024/2012 με την επέκτασή του σε όλα τα Επαγγέλματα Υγείας, χωρίς μέχρι σήμερα να υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ              ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ