Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων «Άγιος Σάββας» και «Ελπίς»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Άγιος Σάββας» και «Ελπίς», αλλά και γονείς και εργαζόμενοι σε ιδρύματα ειδικής αγωγής. Οι εργαζόμενοι στα δυο νοσοκομεία διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις και διεκδικούν την καταβολή υπερωριακής εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα διαμαρτύρονται για απολύσεις που έχουν γίνει λόγω της μείωσης του προϋπολογισμού.

 

Αντιπροσωπία των Σωματείων των εργαζομένων των Νοσοκομείων και τηςΠΟΕΔΗΝ συνατήθηκε με τον ΓΓ του υπουργείου Υγείας και έθεσαν τα αιτήματα των απεργών.

Σε ανακοίνωσή της ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Άγιος Σάββας» και «Ελπίς» τονίζει:

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με αντιπροσωπείες των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ΕΛΠΙΣ και ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ συναντήθηκαν την ΠΕΜΠΤΗ 31/5/2012 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο. Θάνο Κωτσόπουλο για το ζήτημα της ανάκλησης του συνόλου των Δημοσιευθέντων σε ΦΕΚ Οργανισμών των Νοσοκομείων που πετσοκόβουν κλίνες και κλινικές. Συρρικνώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε περίοδο που οι Έλληνες είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

                Ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε την πολιτική δέσμευση του Υπουργού Υγείας για άμεση ανάκληση όλων των Δημοσιευθέντων Οργανισμών και την εκ νέου σύσταση από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που θα προκύψει στις Εθνικές Εκλογές 17/6/2012.

                Τα Νοσοκομεία σήμερα δεν διαθέτουν υλικά και φάρμακα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Υγεία των ασθενών. Επείγοντα χειρουργεία αναβάλλονται και η τροφοδοσία διακόπτεται. Επιχειρούν να πετύχουν τους στόχους του προϋπολογισμού του έτους 2012 μειώνοντας δραστικά τις κοινωνικές δαπάνες.

                Οι υγειονομικοί δεν πληρώνονται δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές. Τους οφείλονται τρεις μήνες. Ζητήσαμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κο. Χρήστο Κίττα για να θέσουμε τα εκρηκτικά προβλήματα των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών.