Δεν δικαιούται να ”κουνά το δάκτυλο” ο κ. Λοβέρδος

24

Πρέπει κάποιος, που έχει διαλύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και έχει δημιουργήσει τον θνησιγενή ΕΟΠΥΥ, να έχει πολύ μεγάλο θράσος και να κουνά το δάκτυλο για τα προβλήματα που υπάρχουν στην φαρμακευτική περίθαλψη τόσο των χρόνιων πασχόντων όσο και γενικότερα των ασφαλισμένων.

Μιλάμε φυσικά για τον μέχρι πριν λίγες μέρες Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, που με σημερινές του δηλώσεις  προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες στην «ακυβερνησία της χώρας» για την αδυναμία γενικότερα των ασφαλισμένων και ιδιαίτερα των καρκινοπαθών να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα.

Αυτός που διέλυσε της κοινωνική ασφάλιση σαν υπουργός Εργασίας, αυτός που σαν πιστός εφαρμοστής των μνημονιακών πολιτικών οδήγησε τα Νοσοκομεία και την υγειονομική περίθαλψη σε κατάρρευση δεν δικαιούται να ομιλεί και μάλιστα να προτείνει λύσεις.

Ο Ελληνικός λαός έδωσε την απάντησή του στις μνημονιακές πολιτικές που άσκησε και υπηρέτησε μέχρι κεραίας ο κ. Λοβέρδος και οι συν αυτόν στις 6 Μάιου και θα δώσει και νέα πιο αποστομωτική στις 17 Ιουνίου. Ας μην προτρέχει λοιπόν ο κ. Λοβέρδος και θα πάρει σύντομα την δέουσα απάντηση από τους πολίτες.


Σχόλιο του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ με αφορμή τη δήλωση του κ. Λοβέρδου για το θέμα φαρμάκων

Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε «ακυβερνησία». Οι πάντες, όμως, σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουν ότι το εκρηκτικό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές οφείλεται στη δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
Αυτή την ώρα είναι απαραίτητο η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας να πάρουν μέτρα για την άμεση κάλυψη με φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καθώς και για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε φάρμακα.