Προκλητική δήλωση Κρεμαστινού: Καλεί τον κ. Κίττα να παραιτηθεί για τις ελλείψεις τροφίμων στο Θεραπευτήριο Λέρου!

20

Με μια προκλητική επιστολή ο κ. Κρεμαστινός, που διετέλεσε Υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βασικός υποστηρικτής των μνημονιακών πολιτικών, στην προσπάθεια να αποσείσει τις πολιτικές του ευθύνες για την κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τις ελλείψεις τροφίμων στο Θεραπευτήριο Λέρου, καλεί τον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας να παραιτηθεί!

Ως υπαίτιους για τη σημερινή κατάσταση θεωρεί το προεκλογικό κλίμα και τα πολιτικά κόμματα που ”δεν έχουν συνειδητοποιήσει την τραγικότητα των στιγμών που ζει η χώρα και αφειδώς υπόσχονται τα πάντα”.

Ο κ. Κρεμαστινός για τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και του μνημονίου, για τις αντιυγειονομικές επιλογές Λοβέρδου, για την ”καμένη γη” που άφησαν το κόμμα του και οι συνέταιροι του στην κυβέρνηση Παπαδήμου δεν βρήκε λέξη για να πει!

Σας πήρε χαμπάρι ο κόσμος κ. Κρεμαστινέ, όση προσπάθεια και να κάνετε το μνημονικακό καράβι μπάζει νερά και θα βουλιάξει. Οι 17 Ιούνη δεν είναι μακριά, ο λαός δεν θα ζητήσει από εσάς παραίτηση, με την ψήφο του θα σας στείλει κατά την προσφιλή σας έκφραση «στο χρονοντούλαπο της ιστορίας»

Δείτε την επιστολή του κ. Κρεμαστινού.

“Κύριε Υπουργέ,

Η κατάσταση στη χώρα είναι τραγική. Δυστυχώς στο παρατεταμένο προεκλογικό κλίμα, που συνεχίζεται εδώ και ένα χρόνο, έχει εμπλακεί και η υγεία.  Στα δίκαια αιτήματα των φαρμακοποιών και των προμηθευτών των νοσοκομείων, προστίθεται και η πολιτική προεκλογική εκμετάλλευση. 

Αυτό ως θέμα πολιτικό είναι κατανοητό.  Ως θέμα όμως υγείας του κόσμου είναι τραγικό.  Οι προμηθευτές γνωρίζουν ότι η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει ουσιαστική λύση αλλά πιέζουν, μη αναμένοντας ούτε τις 15 ημέρες που μας χωρίζουν από τις εκλογές.  Ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Λέρου, μου γνώρισε ότι δεν μπορεί να προμηθευτεί το Νοσοκομείο ούτε τρόφιμα για τους ψυχιατρικά ασθενείς.  Έτσι, στις ελλείψεις σε φάρμακα των ασφαλισμένων και στις ελλείψεις των νοσοκομείων, προστίθενται τώρα  και τα προβλήματα επισιτισμού των ασθενών. 

Είναι αναμφισβήτητο ότι μια παραίτηση του Υπηρεσιακού Υπουργού Υγείας, ο οποίος φυσικά δεν έχει καμία ευθύνη για ό,τι γίνεται, θα μπορούσε να αφυπνίσει τα πολιτικά κόμματα εκείνα που δεν έχουν συνειδητοποιήσει την τραγικότητα των στιγμών που ζει η χώρα και αφειδώς υπόσχονται τα πάντα. Δεν θέλω να θεωρήσεις κατ’ ουδένα τρόπο την επιστολή μου μομφή εναντίον σου ή εναντίον της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης.  Όμως μια τέτοια αντίδραση δική σου θα μπορούσε να αφυπνίσει αυτούς που σήμερα απολαμβάνουν τον ύπνο του δικαίου”.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 

Δημήτρης Κρεμαστινός