Χωρίς τρόφιμα, υποσιτίζονται οι ασθενείς στο Θεραπευτήριο Λέρου

Χωρίς τρόφιμα είναι πλέον το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου ενώ οι νοσηλευόμενοι σε αυτό υποσιτίζονται σύμφωνα με επείγον έγγραφο στις 5/6 του Διοικητή του Θεραπευτηρίου προς την 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

Στο έγγραφό του ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου απευθύνει έκκληση προς τους αρμοδίου προκειμένου το Θεραπευτήριο να στηριχθεί οικονομικά για να μπορέσει έστω να παρέχει φαγητό στους Νοσηλευόμενους.

Στο έγγραφο του τονίζει ότι πλέον το θεραπευτήριο αδυνατεί να προμηθευτεί τρόφιμα, αφού χρωστά μεγάλα ποσά στους προμηθευτές, οι οποίοι αρνούνται πλέον να το τροφοδοτήσουν.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι νοσηλευόμενοι πλέον υποσιτίζονται γεγονός που δείχνει ότι τα τραγικά οικονομικά αδιέξοδα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία των ασθενών.

Η δραματική έκκληση του Διοικητή του θεραπευτηρίου πρέπει τώρα να ενεργοποιήσει τους αρμοδίους προκείμενου χωρίς καμία καθυστέρηση να βρεθεί λύση για ν αποφευχθούν κίνδυνοι για την υγεία των νοσηλευόμενων.

Τέλος ελπίζουμε ότι ο κ. Λοβέρδος που άφησε πίσω του συντρίμμια στην Υγεία να μην ξαναεμφανιστεί στα μέσα ενημέρωσης με την γνωστή καραμέλα ότι και γι αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το έγγραφο του Διοικήτή του Κ. Θεπαπευτηρίου Λέρου


Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τις ελλείψεις σε τρόφιμα στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου.

Την ώρα που ο μέχρι χθες υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος περιφέρεται στα κανάλια μιλώντας ως αναμορφωτής του δημόσιου συστήματος υγείας προκαλώντας με τις δηλώσεις του, τα προβλήματα παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Μετά τις δραματικές ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, τώρα δεν επαρκούν και τα τρόφιμα για τους ασθενείς.

Το έγγραφο του διοικητή του Κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου με το οποίο ενημερώνει ότι «αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες σίτισης των ψυχασθενών», λόγω της οικονομικής ασφυξίας που έχει περιέλθει το νοσοκομείο, μας γυρίζει τρείς δεκαετίες πίσω τότε που Ελλάδα επικρίθηκε διεθνώς για τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας των ψυχικά ασθενών.

Είναι πλέον προφανές πως βιώνουμε τις συνέπειες μιας σκληρής αντικοινωνικής πολιτικής που επιβάλλουν τα μνημόνια τα τελευταία δύο χρόνια. Ελπίζουμε ότι ο κ. Λοβέρδος δεν θα συνεχίσει να δηλώνει περήφανος για το έργο του μετά και από αυτό το γεγονός και πολύ περισσότερο ότι δεν θα επιρρίψει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Καλούμε τον υπηρεσιακό υπουργό υγείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία του Κ.Θ. Λέρου με τρόφιμα.Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα Rodos@larm 6-5-2012


 

Αγωνιώδης έκκληση του προέδρου Γιάννη Αντάρτη στον πρωθυπουργό! Κραυγή αγωνίας προς ιδιώτες για αποστολή τροφίμων!

 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται από χθες το μεσημέρι το νοσοκομείο της Λέρου, μαζί και το τμήμα φιλοξενίας 400 ασθενών με ψυχικά νοσήματα. Μάλιστα από σήμερα δεν θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης φαγητού αφού όλα τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και οι απλήρωτοι, εδώ και μήνες, προμηθευτές ειδοποίησαν χθες τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι διακόπτουν τη χορήγηση κάθε είδους τροφίμων και άλλων βασικών ειδών διατροφής!

 

Δραματικό SOS εξέπεμψε με έγγραφό του προς τον πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Γιάννης Αντάρτης. Όπως επισημαίνει, βρισκόμαστε σε κατάσταση ανθρωπιστικής και επισιτιστικής κρίσης!..

 

Η νεφρολόγος γιατρός του νοσοκομείου κ. Ορφανάκη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάϊ των Αθηνών, περιέγραψε την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα. Όπως είπε στην εκπομπή του Γ. Αυτιά, «δεν έχουμε φαγητό, δεν έχουμε φάρμακα, δεν έχουμε γιατρούς. Και ακόμη, δεν λειτουργούν το ακτινολογικό τμήμα καθώς και το μικροβιολογικό»!

 

Στην εύλογη ερώτηση «δηλαδή τί λειτουργεί στο νοσοκομείο», η κ. Ορφανάκη απάντησε: Δεν λειτουργεί τίποτα, αλλά τί θα κάνουμε που δεν έχουμε πλέον ούτε φαγητό; Δεν μπορούμε να περιμένουμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε νηστικούς τους ασθενείς! Κάνουμε έκκληση προς όλους να μας στείλουν τρόφιμα, ό,τι μπορεί ο καθένας»!..

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Σε μαζικές κινητοποιήσεις καλούν τους κατοίκους της Λέρου οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λέρου, σήμερα Τετάρτη, στις 12:30 μετά το μεσημέρι στο χώρο του νοσοκομείου. Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο κλεισίματος λόγω έλλειψης χρημάτων για κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των νοσηλευομένων ασθενών.

Μιλώντας στο τοπικό Ράδιο Άρτεμις, η γιατρός του νοσοκομείου της Λέρου, κ. Ορφανάκη ανέφερε ότι υπάρχει έγγραφο με υπογραφή του Διοικητή του ΚΘ/ΚΥ Λέρου κ Αντάρτη όπου λόγω έλλειψης κονδυλίων, αδυνατεί να σιτίσει τους νοσηλευόμενους!

Η κ. Ορφανάκη δήλωσε ακόμη ότι εκτός από τις ελλείψεις γιατρών και υλικών που αναγκάζει τους ασθενείς σε μετακίνηση (διακομιδές) σε διπλανά νησιά, τώρα το Νοσοκομείο κινδυνεύει με κλείσιμο αφού δεν μπορεί να σιτίσει τους νοσηλευόμενους.