Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με εκπροσώπους Φαρμακευτικών Συλλόγων

Αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Σόφη Παπαδόγιαννη μέλος της ΠΓ ΣΥΝ υπεύθυνης για θέματα Υγείας και Γιάννη Μπασκόζο μέλος της ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ συντονιστή του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής με επικεφαλής τους προέδρους τους Θεόδωρο Αμπατζόγλου και Κωνσταντίνο Λουράντο αντίστοιχα.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επεσήμανε τα έξης:

Για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στη φαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Το δικαίωμα αυτό σήμερα καταστρατηγείται καθώς οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τη φαρμακευτική δαπάνη από την τσέπη τους.

Την ίδια στιγμή οι φαρμακοποιοί, λόγω των συσσωρευμένων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και της πιστωτικής ασφυξίας που τους ασκούν οι φαρμακευτικές εταιρείες οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθήθηκε στον χώρο της υγείας.

Ως μέτρο άμεσης ανακούφισης ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στηρίζει το αίτημα των φαρμακοποιών για συμψηφισμό των οφειλών προς το δημόσιο. Ταυτόχρονα θεωρούμε αναγκαία την άσκηση πολιτικής πίεσης προς της φαρμακευτικές εταιρείες για αλλαγή της ασφυκτικής πιστωτικής πολιτική τους προς τα φαρμακεία.

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τόνισε ότι η οικονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ, με εξοικονόμηση και αναπροσανατολισμό πόρων, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποτελεί πολιτική του προτεραιότητα.