Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ σε Κίττα: Σταματήστε τις τροποποιήσεις των οργανισμών των Νοσοκομείων

Πρεμούρα φαίνεται έχει πιάσει κάποιους παράγοντες στο Υπ Υγείας για να προωθήσουν τους μνημονιακούς οργανισμούς στα Νοσοκομεία. Το δικομματικό κατεστημένο στην υγεία, ακόμα και σήμερα, φαίνεται ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει την υλοποίηση των ανατροπών που σχεδίασαν από κοινού το προηγούμενο διάστημα.

Χθες, Δευτέρα, έφτασαν έγγραφα από υπηρεσίες του Υπ. Υγείας στα Νοσοκομεία με τα οποία ζητούσαν από τις Διοικήσεις τους να αποφασίσουν μέσα σε 48 ώρες για τις προτάσεις τους στα σχέδια των νέων οργανισμών.

Τα έγγραφα αυτά έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα Νοσοκομεία, αφού οι νέοι οργανισμοί καταργούν τμήματα και κλινικές, καρατομούν χιλιάδες οργανικές θέσεις προσωπικού και παραχωρούν “και με το νόμο” τμήματα και υπηρεσίες στους ιδιώτες.

Παρέμβαση ανάκλησης αυτών των εντολών προς τις διοικήσεις των Νοσοκομείων που έφτασαν από το Υπ Υγείας και τις ΥΠΕ έκανε στον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσιωτάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο υπηρεσιακός υπουργός υγείας διαβεβαίωσε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσιωτάκη ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παγώσουν οι διαδικασίες τροποποίησης των οργανισμών κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Επιστολή παρέμβαση για το θέμα έκανε και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών προς του Υπουργό Υγείας κ. Κίττα

Βεβαίως πάρα τη σχετική “δέσμευση” του Υπ. Υπουργού δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα αυτών των εντολών των υπηρεσιών του υπουργείου λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν έχουν λάβει το μήνυμα καταδίκης των μνημονιακών πολιτικών και εμμένουν ακόμα και τώρα στην εφαρμογή τους.

 


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για να σταματήσει η διαδικασία τροποποίησης των οργανισμών των νοσοκομείων

Παρέμβαση στον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας, κ. Κίττα, έκανε σήμερα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ο υποψήφιος Βουλευτής Μ. Κριτσωτάκης, προκειμένου να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες τροποποίησης των οργανισμών των νοσοκομείων, όπως ζητούσαν με επείγοντα έγγραφα τους υπηρεσίες του Υπουργείου και των ΥΠΕ από τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Είναι γνωστό ότι οι νέοι οργανισμοί, οι οποίοι έχουν συνταχθεί με μνημονιακούς όρους, καταργούν τμήματα και θέσεις προσωπικού και έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων.

Ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον Μ. Κριτσωτάκη ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παγώσουν οι διαδικασίες τροποποίησης των οργανισμών κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θεωρεί ότι οι τροποποιήσεις των οργανισμών πρέπει να γίνουν με βάση τις πραγματικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών και όχι των αντικοινωνικών πολιτικών της τρόικας.

 12/6/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η επιστολή της ΟΕΝΓΕ


Προς

τον υπουργό Υγείας κ. Χ. Κίττα

 

κύριε υπουργέ

Παρά τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ μας στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στις 25 Μαΐου σχετικά με το πάγωμα των οργανισμών Νοσοκομείων που εκπόνησε εν κρυπτώ η υπό τον κ. Λοβέρδο πολιτική ηγεσία, σήμερα διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου κ. Κωτσόπουλος ζητά με εξαιρετικά επείγον έγγραφο που απευθύνει προς τις ΔΥΠΕ και τα Νοσοκομεία να έχει μέχρι αύριο 13 Ιουνίου προτάσεις επί των πρόσφατα δημοσιευμένων οργανισμών (επισυνάπτεται το έγγραφο-κλικ  εδώ).

Μάλιστα θεωρούμε παράδοξο εσείς ως υπουργός να δηλώνετε σε συνέντευξη τύπου που δώσατε στις 6 Ιουνίου ότι θα ανακληθούν οι οργανισμοί και λίγο αργότερα ο Γεν. Γραμματέας να ζητά προτάσεις από τα Νοσοκομεία, θεωρώντας ως βάση αυτούς ακριβώς τους εκτρωματικούς οργανισμούς του κ. Λοβέρδου.

Παρακαλούμε λοιπόν να δώσετε ρητή εντολή να παγώσει κάθε διαδικασία που έχει ανοίξει σχετικά με οργανισμούς οι οποίοι ουδόλως βασίζονται σε πραγματικές ανάγκες, αλλά στις διαλυτικές ιδεοληψίες του προκατόχου σας.

 

Με εκτίμηση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                                                    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΝ.