Σωματείο Παπαγεωργίου: 24ωρη Απεργία ενάντια στην ανάθεση των τηλεφωνικών ραντεβού σε ιδιώτες

21

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, πιστή και αμετακίνητη στην πεποίθηση της περί ιδιωτικοποίησης των πάντων στο νοσοκομείο μας, ανακοίνωσε την ειλημμένη απόφαση της για ανάθεση των τηλεφωνικών ραντεβού των Εξωτερικών Ιατρείων σε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, έχει εκφράσει επανειλημμένα και με όλους τους τρόπους την αντίθεση του στην άνευ όρων παράδοση των ζωτικών λειτουργιών του νοσοκομείου δε ιδιωτικές επιχειρήσεις, γεγονός που μετατρέπει σταδιακά και νομοτελειακά την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε κερδοσκοπικό προϊόν.
Στην κατεύθυνση αυτή συνηγορεί το γεγονός ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου σχεδιάζει να παραχωρήσει την εν λόγω υπηρεσία σε ιδιώτες, μετακυλύωντας το κόστος λειτουργίας της στους ασθενείς, και καθιστώντας απαγορευτική λόγω κόστους, ακόμα και την επίσκεψη στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία για μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας!
Το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Παπαγεωργίου, καλεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να αφουγκραστεί τα κελεύσματα των καιρών, και με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία, να αναστείλει οποιαδήποτε περαιτέρω προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου.
Μέχρι τότε, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου παραμένουν σε αγωνιστική εγρήγορση και προκηρύσσουν 24ωρη προειδοποιητική απεργία, τη Δευτέρα 18/6/2012 με προοπτική να κλιμακώσουν τον αγώνα τους αν δεν υπάρξει μια δίκαιη λύση.

 

Δ.Σ. Σ.Ε.Ν.Π.