Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Γενικές Συνελεύσεις με εισαγγελείς και αστυνομικούς

25

Την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και το κάλεσμα από ομάδα γιατρών εισαγγελέα και αστυνομικών γιατί πραγματοποιούσαν Γενική Συνέλευση με θέμα τον οργανισμό του Νοσοκομείου καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό δεν έγινε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά γιατρών του χειρουργικού τομέα.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου

 

 

Και η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου που ”αδειάζει” τους χειρούργους που κάλεσαν τον εισαγγελέα

«Χθες (12-6-2012) το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση για την οποία μας είχε ενημερώσει και διαβεβαιώσει ότι δεν θα παρακωλυόταν η εκτέλεση του προγράμματος των Χειρουργείων, καθότι η διάρκειά της θα ήταν μικρή και θα αντιμετωπίζονταν τα περιστατικά με προσωπικό ασφάλειας. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν 12 χειρουργικές επεμβάσεις στην διάρκειά της και μετά την λήξη της το πρόγραμμα του Χειρουργείου εκτελέστηκε κανονικά, αφού όλο το προσωπικό επανήλθε στις θέσεις του.

Για την Γενική Συνέλευση ήταν ενήμεροι και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και η Προϊσταμένη του Χειρουργείου, πέραν του γεγονότος ότι σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου ήταν αναρτημένη σε όλους τους πίνακες ανακοινώσεων του Νοσοκομείου προ ημερών.

Με έκπληξη, περί ώρα 10.30 π.μ. ενημερωθήκαμε ως Διοίκηση, ότι έφθασαν στο Νοσοκομείο μας αστυνομικοί, κατ’ εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, μετά από κλήση ιατρών από το Χειρουργείο, όπως εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το νόμο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει την ευθύνη της οργάνωσης, συντονισμού, ελέγχου και εύρυθμης λειτουργίας όλων των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένου και του πανεπιστημιακού προσωπικού, σε ό,τι αφορά την υπηρεσία του στο νοσοκομείο, θεωρείται ότι βρίσκεται σε οργανική σχέση με αυτό και υπάγεται στη δικαιοδοσία, τον επιστημονικό και ιεραρχικό έλεγχο των αρμόδιων οργάνων του νοσοκομείου, όπως και το λοιπό προσωπικό της ιατρικής υπηρεσίας.

Συνεπώς, η διασφάλιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου ανήκει στην αρμοδιότητα της Διοίκησης, όπως επίσης και η επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν σε οποιοδήποτε τμήμα αυτού, γι’ αυτό και πρέπει να ενημερώνεται αρμοδίως και κυρίως από το προσωπικό του, πριν αυτό προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Επομένως, ήταν εντελώς αδικαιολόγητη και αναίτια η κλήση για παρέμβαση Δικαστικής ή άλλης Αρχής, στο χώρο του Νοσοκομείου, παρακάμπτοντας μάλιστα την υπεύθυνη Διοικητική Αρχή του Νοσοκομείου.

Για τους παραπάνω λόγους και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου στη χθεσινή του συνεδρίαση 12/6/2012 και ώρα 14.30 μμ διέταξε άμεσα την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος».