Ο Ανδρέας Λυ… στη γραμμή του Ανδρέα Λο…

Οι εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σε ρεπορτάζ που αναφέρονται στην παραλαβή και παράδοση των καθηκόντων στο Υπ Υγείας και την ομιλία του νέου Υπουργού κ. Λυκουρέτζου μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Ο νέος Υπουργός από την πλευρά του, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στους συνδικαλιστές λέγοντας ότι θα πρέπει να λησμονήσουν αυτά που έχουν συνηθίσει, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι, ούτε οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα πρέπει να διεκδικούν σε αυτή την περίοδο, έξω από τις δυνατότητες της χώρας».

Φαίνεται ότι ο κ. Λυκουρέτζος πήρε «γραμμή» από τον πρόσφατα απελθόντα υπουργό κ. Α. Λοβέρδο ο οποίος επέρριπτε τις ευθύνες για όλα τα δεινά του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε κάποιους άλλους, με ιδιαίτερη προτίμηση στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Βεβαίως σε εμάς αυτό δεν προξενεί καμία εντύπωση αφού και οι δύο τοποθετήθηκαν στο Υπουργείο για να υλοποιήσουν τις μνημονιακές πολιτικές και τις επιταγές της τρόικας. Ο Ανδρέας (Λυκουρέτζος) στη γραμμή του Ανδρέα (Λοβέρδου) λοιπόν.

Μαζί τους βεβαίως στην υλοποίηση αυτών των αντιυγειονομικών πολιτικών και η «υπεύθυνη» Αριστερά του κ. Κουβέλη που ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα με την συμμετοχή της στην συγκυβένρηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Όσο μας αφορά, πρέπει να πούμε στον νέο υπουργό Υγείας ότι ο στόχος που είχαμε θέσει τόσο με την Κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και με αυτή του Παπαδήμου παραμένει και για την Κυβέρνηση Σαμαρά και των συνεταίρων του. Να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πριν με τις πολιτικές τους εξαφανίσουν τα εργατικά δικαιώματα, αλλά και την ίδια τη χώρας. Γι αυτό κ Λυκουρέτζο δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνουμε το χατίρι και να υποστείλουμε τις σημαίες του Αγώνα.