Ενωτική Πρωτοβουλία Ευαγγελισμού: Εκλογική διακήρυξη για τις εκλογές του ΣΕΝΕ στις 26-27 Ιουνίου

Στις εκλογές του ΣΕΝΕ την Τρίτη 26 & Τετάρτη 27 Ιούνη Ψηφίζουμε – στηρίζουμε ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ξεκινά η πιο κρίσιμη περίοδος. Μετά από το αποτέλεσμα των εκλογών το οποίο στένεψε τους ελιγμούς του δικομματισμού , των εκλογών στις οποίες εκφράστηκε πολύ δυνατά η απόρριψη των μνημονίων και της πολιτικής της τρόικας και των ντόπιων εκφραστών της.

Ο λαός απάντησε στους φόβους και τη τρομοκρατία των ΜΜΕ, της τρόικας και των τραπεζιτών, έστειλε μηνύματα ελπίδας και ανάτασης σε όλη τη Ευρώπη και το κόσμο, είπε πολύ δυνατά: ως εδώ!

Η δουλοπρεπής νέα μνημονιακή κυβέρνηση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ , κυβέρνηση που τελεί με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, θα επιταχύνει τη διάλυση στον λιγοστό δημόσιο τομέα σε υγεία –πρόνοια –παιδεία-νερό-ΔΕΗ, αντί να καταργήσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους .

Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής αποτυπώνονται ήδη στην υγεία με ραγδαία μείωση θέσεων μόνιμης και σταθερής δουλειάς ,με περικοπές και κατάργηση οργανικών θέσεων, με απολύσεις, με γενίκευση ελαστικών μορφών εργασίας, με ουρές και πολύωρες αναμονές σε ιατρεία, εργαστήρια, λίστες αναμονής, με καθυστερήσεις στη καταβολή μισθών, υπερωριών, εφημεριών, με μείωση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηριών.

Με το χέρι βαθειά στη τσέπη για φάρμακα , εξετάσεις και νοσήλια.

Με αξιολογήσεις που θα ζητάνε μάστερ από όλους μας προκειμένου εύκολα να απολύουν.

Με μείωση κατά 30% στους μισθούς μας.

Η εξαφάνιση των αποθεματικών των ταμείων μας ονομάστηκε εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη.!!Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει. Η υποχρηματοδότηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών σ’ όλους τους υγειονομικούς στους γιατρούς και τους αρρώστους.Οι περικοπές σε φαγητό προκαλούν οίκτο. Οι ελλείψεις σε υλικά είναι οριακές.Είναι φανερό πως έρχεται βαρύς χειμώνας με μια κυβέρνηση της υποταγής στους ισχυρούς ντόπιους και ξένους. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για νέους μαχητικούς ,ενωτικούς και νικηφόρους αγώνες , που θα βάζουν τη δική τους σφραγίδα στη νέα εποχή.

Τώρα χρειαζόμαστε ένα σωματείο μαζικό που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στο χώρο -επικουρικούς, συνεργεία, έκτακτους, ΟΑΕΔ, με μπλοκάκι, που θα παλέψει μαζί με όλο το κίνημα για την ανατροπή των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών. Θα δυναμώνει την αλληλεγγύη ,θα πρωτοστατεί στο συντονισμό στο χώρο της υγείας και όλου του εργατικού κινήματος μαζί με άλλους φορείς, θα σέβεται τις αποφάσεις των εργαζομένων και δε θα τις φοβάται ,αλλά ούτε θα τις καπελώνει.

Θα συγκρούεται με κάθε τρόπο με τις πολιτικές λιτότητας που σκοτώνουν το μέλλον όλων μας βάζοντας κοκκινες γραμμές απέναντί τους.

Θα βάλει φρένο στο πάρτι με τους εργολάβους που είναι αδίστακτοι ,απολύουν τρομοκρατούν ,καταπατούν κάθε εργατικό δίκαιο και δικαίωμα στους εργαζόμενους.

Θα ενισχύσει τη συλλογικότητα όλων μας με γενικές συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα, με ιεράρχηση του μικρού αλλά και του μεγάλου προβλήματος ,με επεξεργασία θέσεων, θα βάλει πάνω-πάνω τα αιτήματα αιχμές για ανατροπή των εφαρμοστικων νόμων, για το χρέος που δεν είναι δικό μας αλλά εκείνων που το δημιούργησαν ,για την ανατροπή κι αυτής της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Η εμπειρία με το μονοπαραταξιακο [ΠΑΜΕ] ΔΣ του ΣΕΝΕ τα τελευταία χρόνια απομάκρυνε αντι να συσπειρώσει ως οφειλε τους εργαζόμενους αφου κινήθηκε με λογικές διχαστικές, αντιενωτικές και σε μοναχικές πορείες.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θα υιοθετήσει την εναλλαγή εκπροσώπησης των μελών της στο ΔΣ του ΣΕΝΕ πιστεύοντας πως δεν ανήκει σε κανένα καμιά καρέκλα.

Εμείς θα μείνουμε μακριά από τυχοδιωκτισμούς και καπελώματα αλλα θα είμαστε απέναντι σε λογικές απολιτίκ όπως μας καλεί ΠΑΣΚΕ /ΔΑΚΕ αρκεί να περνάμε τις δικές τους αντιλαϊκές πολιτικές ,κρυμμένες έστω και με ταμπέλες ‘’Αγωνιστικής Ενότητας’’ όπως τώρα, με ρουσφέτια, μακριά από τον έλεγχο και το άγρυπνο μάτι των εργαζομένων, φτιάχνοντας παράγοντες/συνδικαλιστές τέτοιους που σιχαθήκαμε πολλά χρόνια. Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε λογική γραφειοκρατικοποίησης, ενσωμάτωσης και συνδιαλλαγής με τις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και στους φορείς που τις υλοποιούν.

Παλεύουμε για:

* Δημόσια και δωρεάν υγεία για όσους την έχουν αναγκη με κρατική χρηματοδοτηση και αυξηση του προυπολογισμού

* Κάλυψη των αναγκών με μόνιμο αποκλειστικά προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Αμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τώρα χωρίς καθυστερήσεις, απόδοση των αναδρομικών.

* Ένταξη όλων στα ΒΑΕ,μέτρα για την υγειινή και ασφάλεια των εργαζομένων, πρόσληψη γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

* Κατάργηση του 5ευρω και δωρεάν πρόσβαση στους άνεργους φοιτητές, άπορους, χαμηλοσυνταξιούχους, ιατριφαρμακευτική- νοσοκομειακή περίθαλψη.

* Μέτρα για τη στήριξη του ΕΟΠΥΥ και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

* Νέο οργανισμό που θα καλύπτει τις σημερινές ανάγκες σε προσωπικό, με αύξηση αντί κατάργηση των οργανικών θέσεων , χωρίς καμιά περικοπή σε κρεβάτια, καμιά συγχώνευση σε κλινικές,εργαστήρια.Δημιουργία Γυναικολογικής κλινικής.

* Στήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό του παιδικού σταθμού που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα της εργασιακής σχέσης.

* Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Στις εκλογές στηρίζουμε-ψηφίζουμε-ενισχύουμε την

Ενωτική πρωτοβουλία.

Το σωματείο στα χέρια των εργαζομένων.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ανεξαρτητο αριστερο σχημα στον Ευαγγελισμο


Οι Υποψήφιοι/ες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

 

Αλβανός Δημήτριος

 

Αλεξόπουλος Ιωάννης

 

Βαμβουρέλη Μαρία

 

Βασταρδής Λεωνίδας

 

Βερικάκη Όλγα

 

Βιδάκης Γεώργιος

 

Γιαννοπούλου Χάρις

 

Γκούσκου Ζωή

 

Δρίτσας Σπύρος

 

Καλλίτση Κατερίνα

 

Κάππου Καλλιόπη

 

Καρυστινάκη Φωτεινή

 

Κίκηρας Αθανάσιος

 

Κρίτσος Κώστας

 

Κυρατζής Κώστας

 

Κωνσταντής Απόστολος

 

Λασηθιωτάκης Γιώργος

 

Λεπεσιώτης Τάσος

 

Λέτσιος Γεώργιος

 

Μαυρέλος Εμμανουήλ

 

Μιχαλακόπουλος Γεώργιος

 

Μουζακίτης Αυγουστίνος

 

Μπασούκα Στέλα

 

Μπεμπόνη Χριστίνα

 

Μπούα Μαρία

 

Παληογιάννη Δέσποινα

 

Παπανικολάου Ασημίνα (Μίνα)

 

Παπαγεωργίου Παναγιώτης

 

Πασχάλη Παρασκευή (Βιβή)

Ποιμενίδης Χρήστος

 

Ρέγκλη Γιούλα

 

Σερβετά Σοφία

 

Σκλαβούνος Μάκης

 

Τερζή Αγγέλα

 

Τζουμάκη Αντωνία

 

Τσιάφη Δέσποινα

 

Τσερωτάς Παναγιώτης

 

Τσουκάκης Γιάννης

 

Τσούτσα Ειρήνη

 

Χρυσοβέργη Δέσποινα

 

Αλβανός Δημήτριος

Αλεξόπουλος Ιωάννης

Βαμβουρέλη Μαρία

Βασταρδής Λεωνίδας

Βερικάκη Όλγα

Βιδάκης Γεώργιος

Γιαννοπούλου Χάρις

Γκούσκου Ζωή

Δρίτσας Σπύρος

Καλλίτση Κατερίνα

Κάππου Καλλιόπη

Καρυστινάκη Φωτεινή

Κίκηρας Αθανάσιος

Κρίτσος Κώστας

Κυρατζής Κώστας

Κωνσταντής Απόστολος

Λασηθιωτάκης Γιώργος

Λεπεσιώτης Τάσος

Λέτσιος Γεώργιος

Μαυρέλος Εμμανουήλ

Μιχαλακόπουλος Γεώργιος

Μουζακίτης Αυγουστίνος

Μπασούκα Στέλα

Μπεμπόνη Χριστίνα

Μπούα Μαρία

Παληογιάννη Δέσποινα

Παπανικολάου Ασημίνα (Μίνα)

Παπαγεωργίου Παναγιώτης

Πασχάλη Παρασκευή (Βιβή) Ποιμενίδης Χρήστος

Ρέγκλη Γιούλα

Σερβετά Σοφία

Σκλαβούνος Μάκης

Τερζή Αγγέλα

Τζουμάκη Αντωνία

Τσιάφη Δέσποινα

Τσερωτάς Παναγιώτης

Τσουκάκης Γιάννης

Τσούτσα Ειρήνη

Χρυσοβέργη Δέσποινα