Δρομολογείται η εφαρμογή των μνημονιακών οργανισμών!

26

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες σε μια σειρά νοσοκομεία ύστερα από εντολές των ΥΠΕ προχωρά η εφαρμογή των νέων οργανισμών. Συγκεκριμένα Διοικητικά Συμβούλια με αποφάσεις τους που παίρνονται εν τάχει προτείνουν ανώδυνες αλλαγές προκειμένου οι μνημονιακοί οργανισμοί που συνέταξε ο κ. Λοβέρδος να τεθούν σε πλήρη εφαρμογή.

Οι εντολές που έφτασαν στα Νοσοκομεία από Διοικητές ΥΠΕ είναι μέσα σε 48 ώρες να έχουν «τελειώσει» με τις προτεινόμενες αλλαγές για να προχωρήσει η εφαρμογή των νέων οργανισμών. Μάλιστα σε αυτή την προσπάθεια πρωτοστατεί ο «υπερυπεάρχης», προφανώς με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπ Υγείας.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ μπορεί ακόμα να μην έχει παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της, όμως είναι φανερό ότι θέλει να δώσει δείγματα στην τρόικα ότι θα εφαρμόσει πλήρως τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Η αλλαγή των οργανισμών στους οποίους προβλέπονται περικοπές χιλιάδων θέσεων προσωπικού και κρεβατιών, καταργήσεις τμημάτων και κλινικών σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις καταργήσεις νοσοκομείων είναι από τις βασικές απαιτήσεις της τρόικα στο χώρο της Υγείας.

Άλλωστε και στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων δεν υπάρχει ίχνος αναφοράς για την αλλαγή αυτών των επιλογών στην υποτιθέμενη (εμείς λέμε ανύπαρκτη και αδύνατη) επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα.

Αυτή την ώρα απαιτείται το εργατικό κίνημα να απαντήσει σε αυτές τις μεθοδεύσεις και να αγωνιστεί να μην προχωρήσει η εφαρμογή των μνημονιακών οργανισμών. Το ζήτημα είναι αν η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έχει την πολιτική βούληση να το πράξει ή θα αρκεστεί σε γενικόλογες αναφορές.

Προηγούμενο άρθροΠαναγιώτης Χαραλάμπους: Το Νοσοκομείο Αιγίου μπορεί….
Επόμενο άρθροΚομισιόν: Το 68% των Ελλήνων κάτω από τα όρια της φτώχειας – 20.000 οι άστεγοι