Παναγιώτης Χαραλάμπους: Το Νοσοκομείο Αιγίου μπορεί….

Τον τελευταίο χρόνο βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με την πολιτική του υπουργείου υγείας που αφενός μεθοδεύει την σταδιακή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και αφετέρου εμπαίζει προκλητικά τον άρρωστο, τον λειτουργό αλλά κυρίως το ίδιο το δικαίωμα στην υγεία.

Ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με ελλείψεις σε αναλώσιμο υλικό και φάρμακα ενώ απλήρωτα ξενύχτια και υπερωρίες από τα Χριστούγεννα, μας έχουν φέρει πέρα από τα όρια μας.

Η μόνιμη κατάσταση υποστελέχωσης σε προσωπικό όλων των κατηγοριών που ενίοτε ‘’καλύπτεται’’ με επικουρικό προσωπικό ,έφτασε πλέον να γίνει απελπιστικά τραγική και οδηγεί τη Διοίκηση σε αποφάσεις που αφορούν συγχωνεύσεις τμημάτων και ‘’καλύψεις’’ βαρδιών.

Η πρόσφατη απόφαση που αφορά την επαναλειτουργία του χειρουργικού τομέα, συγχωνεύοντας -σε νοσηλευτικό επίπεδο -την χειρουργική με την ορθοπεδική κλινική, επαναφέρει το νοσοκομείο μας σε καταστάσεις που έχουν ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν χωρίς να ληφθούν υπόψη οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που θα εμφανιστούν άμεσα.

Η ενίσχυση ορισμένων τμημάτων αποδυναμώνοντας άλλα, εξίσου νευραλγικά, τμήματα δεν προσφέρει λύση αλλά συρρίκνωση και σταδιακή υποβάθμιση.

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το Νοσοκομείο Αιγίου έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Έχει άριστα καταρτισμένους γιατρούς που αγωνίζονται και στηρίζουν τη δημόσια υγεία πέρα από τα κουτσουρεμένα κονδύλια εφημεριών που διαθέτει για αυτούς το υπουργείο υγείας.

Έχει νοσηλευτικό προσωπικό που προσφέρει καθημερινά τον καλύτερο του εαυτό, κάνοντας απάνθρωπες βάρδιες με την αμοιβή των 3 ευρώ την ώρα υπερωρίας.

Ο κάθε εργαζόμενος του νοσοκομείου, φεύγοντας στο τέλος της βάρδιας του, παίρνει μαζί του εκτός από τα 300 ευρώ 15νθήμερο,το αίσθημα πλήρους απαξίωσης από την πολιτεία και μεγάλη πικρία από την έλλειψη αναγνώρισης του έργου του στο χώρο της δημόσιας υγείας που στηρίχτηκε αποκλειστικά στους ώμους του ,στην απλήρωτη εργασία του, τις προσωπικές θυσίες του και τα ξενύχτια του..

Η επαναφορά των αποθεματικών που χάθηκαν από τα ‘’κουρεμένα’’ ομόλογα, η εξόφληση των χρεών από τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και η επαρκής χρηματοδότηση του, θα σώσουν το νοσοκομείο από οικονομική ασφυξία και θα του δώσουν την δυνατότητα να προχωρήσει σε εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού, διακανονισμό των χρεών προς τους προμηθευτές και τις αναγκαίες προσλήψεις για ένα νοσοκομείο επαρκές, ποιοτικό και ασφαλές για τον κάτοικο αυτού του νομού και τους επισκέπτες του.      

Παναγιώτης Χαραλάμπους Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Αιγίου.