Σύσκεψη στο Υπ Υγείας για την εφαρμογή του μνημονίου.

29

Σύσκεψη με τους Διοικητές των Νοσοκομείων θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη η πολιτική ηγεσία του Υπ Υγείας.

Η σύσκεψη αυτή γίνεται σε μια περίοδο που τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν «βαρέσει μπιέλα» εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και των σοβαρών ελλείψεων σε υλικά αλλά και των μεγάλων κενών στην στελέχωση με προσωπικό.

Στόχος βεβαίως αυτής της σύσκεψης, πέρα από το γνωστό επικοινωνιακό μέρος που αποτελεί προσφιλή τακτική των Υπ Υγείας, είναι να προχωρήσουν τα μέτρα του μνημονίου άμεσα στην Υγεία και ειδικότερα στα Νοσοκομεία. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η τρόικα ως πρώτο χώρο που ζητά να προχωρήσουν οι αντιλαϊκές αντικοινωνικές επιλογές μετά τις εκλογές είναι ο χώρος της Υγείας.

Βεβαίως οι Διοικητές θα φέρνουν στους φακέλους τους στοιχεία όπως οι πληρωμές προμηθευτών , η εκτέλεση των μνημονιακών προϋπολογισμών, οι ελλείψεις υλικών η εφαρμογή των ΚΕΝ , οι απλήρωτες εφημερίες αλλά και η προώθηση του ΕΣΠΑ.

Είμαστε σίγουροι ότι η σύσκεψη αυτή θα συνοδευτεί για μια ακόμα φορά με δηλώσεις για εφαρμογή μέτρων διαφάνειας, χτύπημα της παραοικονομίας και διαφθοράς, που αποτελούν ψωμοτύρι για τις πολιτικές ηγεσίες στο Υπ Υγείας.

Ο πόλεμος λοιπόν ξεκινά όχι για την ανασύνταξη και αναζωογόνηση του Δημόσιου Συστήματος υγείας αλλά για να μπει η οριστική ταφόπλακα. Ας είμαστε όλοι λοιπόν έτοιμοι σε θέσεις μάχης για να αντιμετωπίσουμε τη νέα επίθεση.