Η »υπεύθυνη αριστερά» προτρέπει την ανάγνωση του μνημονίου!

Όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν την προσήλωσή τους στις μνημονιακές επιλογές τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ιδιαίτερα η «υπεύθυνη» αριστερά του κ Κουβέλη, έρχονται οι τοποθετήσεις των δικών της στελεχών που τους αδειάζουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κ. Σκοπούλη που έχει τοποθετηθεί με πρόταση της ΔΗΜΑΡ στο Υπουργείο Υγείας στη θέση της υφυπουργού.

Στην συνάντηση γνωριμίας με τους υγειονομικούς συντάκτες τους προέτρεψε να διαβάσουν με προσοχή το μνημόνιο για να δουν προφανώς και τις θετικές του πλευρές. Μάλιστα στη συνομιλία που είχε μαζί τους, ανέφερε ότι το κείμενο του μνημονίου έχει σοβαρές διαθρωτικές αλλαγές που είναι θετικές, αναφέροντας χαρακτηριστικά το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Βεβαίως η αναφορές αυτές της κ. Σκοπούλη δεν προξενούν εντύπωση αφού στο «κείμενο συνεννόησης» που συνυπέγραψαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ δεν κάνουν καμία αναφορά στις μνημονιακές συγχωνεύσεις στο χώρο της υγείας, δεν μιλούν για οικονομική ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, ενώ θεωρούν και θετικό το μέτρο της περαιτέρω συμπίεσης των δαπανών στο χώρο της υγείας.

Όσο λοιπόν και αν προσπαθούν να κρυφτούν, η «υποταγή τους» στις μνημονιακές ρυθμίσεις αποκαλύπτει τις πραγματικές τους προθέσεις.