Σωματείο Σισμανόγλειου: Τμήματα χωρίς ασφαλή καλυψη από ιατρικό προσωπικο

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων  καταγγέλλει τη Διοίκηση του «Σισμανογλείου»  Νοσοκομείου για την ανυπαρξία στελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό του Θωρακοχειρουργικού τμήματος. 

Οι υπάρχοντες ιατροί του Θωρακοχειρουργικού τμήματος, έχοντας εξαντλήσει τα εκ του νόμου οριζόμενα περιθώρια εφημεριών, επαρκούν για 15 ημέρες και οι ασθενείς του τμήματος μένουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ  τα απογεύματα και τις νύχτες των υπόλοιπων ημερών του μήνα. 

Τα κατατιθέμενα και υπογεγραμμένα από το Διευθυντή του τμήματος προγράμματα εφημεριών του ιατρικού προσωπικού στη Διοίκηση του Νοσοκομείου αναφέρουν σαφώς ότι λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΛΥΨΗ των αναγκών του τμήματος.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου επιδεικνύοντας  για άλλη μια φορά  ανεπάρκεια και αδιαφορία θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία θωρακοχειρουργημένων ασθενών που απαιτούν ιδιαίτερη αυξημένη φροντίδα.

Το Δ.Σ του Σωματείου θεωρεί ότι οι ευθύνες της Διοίκησης είναι αδιαμφισβήτητες και επιβάλλεται η αντιμετώπιση του προβλήματος με την ΑΜΕΣΗ επίλυση το προβλήματος στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ