Μετά τον κ. Λοβέρδο άρχισε αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα Νοσοκομεία ο κ. Σαλμάς!

49

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν σε μας από εργαζόμενους του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής αλλά και σχετική ανακοίνωση της ΑΡΣΙ ο Αν Υπουργός Υγείας κ Σαλμάς έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη σήμερα στο Νοσοκομείο.

Στόχος όχι βέβαια η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου αλλά να προετοιμάσει το έδαφος για μετακινήσεις προσωπικού με στόχο το κλείσιμο του Νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΑΡΣΙ μεγαλογιατρών που θέλουν για τις κλινικές τους σε άλλα Νοσοκομεία να «λεηλατήσουν» το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Φαίνεται ότι ο κ. Σαλμάς ζήλεψε από τα αντίστοιχα ”ντου” του κ. Λοβέρδου στα Νοσοκομεία για να κάνει υποτίθεται ”αποκαλύψεις” και να εξυπηρετήσει τα επικοινωνιακά του σχέδια.

Δείτε πως παρουσιάζει μια συνάδελφος την επίσκεψη του Αν υπουργoύ στο Νοσοκομείο σε σχετικό κείμενο που δημοσίευσε στο FB.

«Σήμερα το πρωί, λίγες ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην εγχώρια Τρόικα, αλλά και λίγες ημέρες μετά το εξιτήριο του Πρωθυπουργού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που νοσηλεύθηκε (εδώ είναι η αιτία), η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έδωσε το πρώτο δείγμα πρακτικής της για την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου.

Στις 8.30-9.00, εντελώς απροειδοποίητα (ούτε η διοίκηση γνώριζε κάτι) δεχθήκαμε την εισβολή του υφυπουργού υγείας Μ. Σαλμά (γιατί περί τέτοιας επρόκειτο), στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα), ο οποίος κρατώντας στα χέρια του στοιχεία όπως δείκτες αποδοτικότητας (εδώ γελάμε) και ζήτησε να δει ο ίδιος την πληρότητα των κλινικών (τη φυσική παρουσία των ασθενών). Και όλα αυτά λίγη ώρα αργότερα, ακριβώς δηλαδή τη στιγμή που οι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο και άλλοι εισάγονται, εν μέσου θέρους και καύσωνος.

Το ζητούμενο από πλευράς του, αν και αρχικά φάνηκε να είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αυξήσουμε την αποδοτικότητά μας (ξαναγελάμε) στο τέλος αποδείχθηκε ότι ζητά να τεμαχίσει το νοσοκομείο με μετακινήσεις προσωπικού (νοσηλευτικό κυρίως) ή και αλλαγή χρήσης του στην κατεύθυνση του κέντρου υγείας. Η διάθεση για μετακινήσεις επιβεβαιώθηκε, μάλιστα λίγα λεπτά αφότου έφυγε, με ένα επείγον φαξ από της 2ης ΔΥΠΕ που ζητούσε τα στοιχεία του νοσηλευτικού προσωπικού ανά κατηγορία και ημερομηνία πρόσληψης.

Σε ερωτήματά μας (μάλλον διαπιστώσεις) σχετικά με τους πόρους των Νοσοκομείων και πώς μπορεί να υπάρξει αποδοτικότητα (οικονομική) εφόσον μετά το PSI τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αποζημιώνουν, απάντηση δεν υπήρξε. Στην επισήμανσή μας ότι το νοσοκομείο αυτό είναι νοσοκομείο φτωχών και ιδιαίτερων πληθυσμιακών ομάδων (ρομά κλπ) η κουβέντα στράφηκε στην πρωτοβάθμια. Όλη η στάση του και η προσπάθεια αυταρχικής αντιμετώπισης του Σωματείου (έμεινε στην προσπάθεια) έδειξαν ένα πράγμα: εκτός από τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις θα κλείσουν και νοσοκομεία. Ο στόχος τους είναι η πλήρης εξαθλίωση του λαού για να μην μπορούμε να αντισταθούμε.

Φυσικά, οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν αμέσως από το σωματείο, όπως και οι τοπικοί φορείς (ήρθε εκεί και ο δήμαρχος της πόλης) μια και το νοσοκομείο μας απειλείται συχνά. Και αυτή τη φορά θα μας βρουν απέναντι. Και αν πέρσι τους κυνηγούσαμε σε λιμάνια και γραφεία, φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο άσχημα γι΄ αυτούς.»

Όπως σωστά όμως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΑΡΣΙ «ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ». Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως ο λαός και οι υγειονομικοί θα επιτρέψουν το ΚΛΕΙΣΙΜΟ και την ΛΕΗΛΑΣΙΑ των δημόσιων νοσοκομείων μόνο και μόνο επειδή έτσι γουστάρουν οι «γκαουλάϊτερς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποιοι ντόπιοι ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ και ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ !  

Προηγούμενο άρθροΕνοικιαστήρια σε μονάδες Υγείας βάζει το Υπ Υγείας
Επόμενο άρθροΑπόφαση του Γενικού Συμβούλιου της ΠΟΕΔΗΝ στις 5 Ιουλίου