Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ: Σχετικά με την συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους σε απόλυτη φτώχεια και την οικονομία σε αδιέξοδο.

Οι Δημόσιες υπηρεσίες και τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά, όπως της υγείας και της παιδείας, διαλύονται ενώ οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση.

Με δεδομένα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή για σμίκρυνση του Δημοσίου κατά 1/3, για μείωση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 150.000, για απολύσεις 15.000 από το Δημόσιο μόνο το 2012. Οι «διαβεβαιώσεις» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τη σημερινή συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, ότι δεν θα υλοποιηθούν τα μέτρα αυτά και δεν θα γίνουν απολύσεις, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις και στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στον εφησυχασμό των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Η Δημόσια Διοίκηση και οι Δημόσιες υπηρεσίες αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, που εντάθηκαν εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

Η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, είναι αναγκαία για την κάλυψη των αναγκών του πολίτη και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Οι πολιτικές που εξαγγέλλονται από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με δεδομένες τις πολιτικές του μνημονίου, όχι μόνο δεν υπηρετούν αυτό το στόχο αντίθετα θα οδηγήσουν στην παραπέρα διάλυση των κοινωνικών αγαθών, στην ταλαιπωρία των πολιτών, σε νέες απολύσεις εργαζομένων.

Ο αγώνας για την απόκρουση των νέων μέτρων του μνημονίου, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών αποτελεί το μόνο δρόμο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και για την ελληνική κοινωνία.

 

11/07/2012