Παρέμβαση ΠΟΕΔΗΝ – Σωματείων: Ανοίξτε τώρα την παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική στο Αγ. Σοφία

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγία Σοφία πραγματοποίησαν σήμερα σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αθήνας μετά από πρόσκληση της ΠΟΕΔΗΝ.

Κεντρικό αίτημα η άμεση επαναλειτουργία της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου που παραμένει κλειστή πάνω από ένα χρόνο.

Τα Σωματεία και τα μέλη της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ επισήμαναν ότι ο πραγματικός στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας υπό τον κ. Λοβέρδο δεν ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν εμφανιστεί στην λειτουργία της κλινικής αλλά το οριστικό κλείσιμο της.

Απαίτησαν την στελέχωση της κλινικής με προσωπικό και την άμεση επαναλειτουργία της, αφού είναι η μοναδική δημόσια κλινική στον τομέα της ο τομέας που καλύπτει είναι κρίσιμος και καλύπτει τις ανάγκες περίπου 300 παιδιών το χρόνο.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου στην ενημέρωση που έκανε ανέφερε ότι οι θέσεις του ιατρικού προσωπικού που έχουν προκηρυχθεί δεν έχουν φτάσει στο Νοσοκομείο, ενώ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα από την έλλειψη αναισθησιολόγων που είναι αναγκαίοι για την λειτουργία της κλινικής.

Από την συνάντηση ήταν φανερό ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας για να ανοίξει η κλινική και χρησιμοποιούνται διάφορα προσχήματα για να παραμείνει κλειστή.

Τα Σωματεία των εργαζομένων τόνισαν ότι θα επιμείνουν σε αυτή την κατεύθυνση, και θα συνεχίσουν τον αγώνα για να λειτουργήσουν και να μην συρρικνωθούν δομές και λειτουργίες στα Δημόσια Νοσοκομεία όπως στην περίπτωση της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής.