Σωματείο Ν. ΕΛΠΙΣ: Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής

Το Σωματείο των Εργαζομένων Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ» συμπαραστεκόμαστε στον Δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και την συνέχιση της Λειτουργίας του.

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας και 2ης ΥΠΕ για τις αθρόες μετακινήσεις του προσωπικού στο Αττικό Νοσοκομείο, που στόχο έχουν την υποβάθμιση και Διάλυση του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής.

Την ίδια ώρα που οι πολίτες, στρέφονται καθημερινά κατά χιλιάδες στα δημόσια νοσοκομεία, η συγκυβέρνηση στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας του μνημονίου και του Εφαρμοστικού Νόμου για την Υγεία προχωρούν με την έκδοση των νέων οργανισμών σε συγχωνεύσεις και το κλείσιμο 50 Νοσοκομείων.

Ο δικός σας αγώνας είναι και δικός μας αγώνας και αποτελεί ελπίδα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και της υποβάθμισης των Δημόσιων Νοσοκομείων-Πρόνοιας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο χώρο της Δημόσιας Υγείας καθημερινά οξύνονται ολοένα και περισσότερο. Το ΕΣΥ καθημερινά εμφανίζει διαλυτικά φαινόμενα με μεγάλες ελλείψεις σε προμήθειες υγειονομικού υλικού, Φάρμακα, φαγητό των ασθενών, υλικά χειρουργείων και υποστελέχωση κ.α .

Γι’ αυτό ενώνουμε και την δική μας φωνή, για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της Υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι υγειονομικοί αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

Ακύρωση και ανάκληση των νέων οργανισμών που οδηγούν στην υποβάθμιση και Διάλυση, στις Συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των Δημόσιων Νοσοκομείων

Όχι στις περικοπές. Επαρκή Χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανάγκες σε φάρμακα και Υγειονομικό υλικό,

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες, τα Τμήματα και Κλινικές του ΕΣΥ που έχουν μεγάλες ανάγκες, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και νοσηλείας των ασθενών.

Για να είναι ελεύθερη και δωρεάν η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, σε όποιον τις έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα και την ασφαλιστική του κατάσταση.

          ► Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.

 

Για το Δ.Σ του Σωματείου

Ο Πρόεδρος

 

Παναρέτου Λευτέρης

Η Γενική Γραμματέας

 

Αλατσάκη Λαμπρινή