Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών: Την Πέμπτη διαδηλώνουμε ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ εντείνει με τις πολιτικές του επιλογές την επίθεση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Η εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων δημιουργεί ένα εφιαλτικό τοπίο για τους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και ευρύτερα για εκατομμύρια νοικοκυριά.     Στην αδυναμία πληρωμής των δόσεων των στεγαστικών δανείων και των απανωτών χαρατσιών καθώς και στην εκτόξευση του κόστους ζωής, έρχονται να προστεθούν και τα νέα «ραβασάκια» της εφορίας. Σ’ αυτά αποτυπώνεται η βαρβαρότητα των μνημονιακών φορολογικών μέτρων που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και εφαρμόζονται κατά γράμμα από την Ελληνική, τρόικα γεγονός που μεταφράζεται σε επιπλέον φόρο χιλιάδων ευρώ για κάθε οικογένεια ακόμα και για τους ανέργους.

Αγωνιζόμαστε για:

– Να καταργηθούν τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία.

– Να διαγραφούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τα χαμηλά εισοδήματα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που δεν θα θίγει τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων

– Όχι στις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας, απομείωση έως και διαγραφή των στεγαστικών δανείων των εργαζομένων των ανέργων των οικονομικά αδύναμων.

– Να φορολογηθούν ο πλούτος και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών καλεί τους υγειονομικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση την Πέμπτη 19 Ιουλίου και ώρα 19.30 στον πεζόδρομο της Κοραή και στην πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή που διοργανώνουν η επιτροπή Δεν χρωστάμε Δεν πουλάμε Δεν πληρώνουμε μαζί με σωματεία εργαζομένων, λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές ενάντια στα χαράτσια.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ