»Μπαλάκι» από τον Αγ. Δημήτριο στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης μαθητές του ΟΑΕΔ

Πήραμε από συνάδελφο από τη Θεσσαλονίκη μια επιστολή σχετικά με μετακινήσεις μαθητών του ΟΑΕΔ από το Νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στα άλλα η συνάδελφος αναφέρει:

»Μετά από το Νοσοκομείο Δυτικής Ατικής στο Νοσοκομείο Αγ Δημήτριος της Θεσσαλονίκης χτύπησε το το μακρύ χέρι της κυβέρνησης.

Οι μνημονιακοί διοικητές διαγκωνίζονται ποιος πρώτα θα περάσει όλα αυτά που επιτάσσει το μνημόνιο, ποιος πρώτα θα εφαρμόσει όλα αυτά που η συγκυβέρνησή τους υπέγραψε, αδιαφορώντας και εκείνοι και αυτοί τι σημαίνουν όλα αυτά για τους πολίτες αυτής της χώρας.

Έτσι Παρασκευή μεσημέρι στις 2 το μεσημέρι κυκλοφόρησε απόφαση που μετακινεί τρεις μαθητές του ΟΑΕΔ που κάνουν την πρακτική τους σαν Διοικητικοί Υπάλληλοι από το Αγ Δημήτριος στο Γεννηματάς.

Παρατύπως, παραλόγως, παρανόμως και ποιος ξέρει τι άλλο παρά….

Με την αιτιολογία “έλλειψη προσωπικού” αλήθεια αναγνωρίζε η κυβέρνηση ότι υπάρχει και τέτοια;

Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό ακόμα και από διοικητικό προσωπικό, η λύση του προβλήματος όμως δεν είναι να ξηλώνουμε το ένα για να μπαλώσουμε το άλλο…»

Αυτά γράφει μεταξύ άλλων η συνάδελφος. Εμείς απλώς συνυπογράφουμε και επισημαίνουμε ότι η ανοχή που επέδειξαν κάποιοι στις συνενώσεις συγχωνεύσεις και τις μνημονιακές πολιτικές στην υγεία »παράγουν» δυστυχώς και αποτελέσματα.