Σωματείο Νοσοκομείου Αιγίου: Ανοικτή επιστολή για τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου

Κύριοι, Αναλογιζόμενοι των ευθυνών μας -ως εργαζόμενοι και ως εκλεγμένο Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αιγίου- θεωρούμε ελάχιστη ηθική μας υποχρέωση να σας επιστήσουμε για πολλοστή φορά την προσοχή και την ευαισθησία στα πολύ σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν το χώρο μας και που λαμβάνουν πλέον κατά το τελευταίο διάστημα και με την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και μετά την κράτηση σε δύο (2) μήνες των αχρεωστήτων καταβληθέντων ,εκρηκτικές διαστάσεις.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε:

  1. 1.Οι ελλείψεις σε αναλώσιμο υλικό και φάρμακα, άκρως απαραίτητα για την ασφαλή και αξιοπρεπή λειτουργία του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, έχουν ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας μετατρέποντας την εργασία μας σε πραγματικό αγώνα ευρεσιτεχνίας και ακροβατισμού, με όποιους κινδύνους αυτό ελλοχεύει τόσο για τους νοσηλευόμενους ασθενείς όσο και για εμάς τους εργαζόμενους.
  2. 2.Στο προαναφερόμενο πρόβλημα και στο ήδη βαρύ και δυσχερές έργο μας, έρχεται να προστεθεί η συνεχώς αυξανόμενη έλλειψη προσωπικού όλων των κατηγοριών και οι κενές οργανικές θέσεις οι οποίες ξεπερνούν το 30% του συνόλου.

Αφενός οι συνταξιοδοτήσεις και οι μετακινήσεις κάθε είδους, αφετέρου το πάγωμα των προσλήψεων, έστω και επικουρικού προσωπικού, έχουν οδηγήσει το προσωπικό του Νοσοκομείου μας σε σωματική και ψυχική εξουθένωση, και τρέπουν πραγματικά σε «άτακτη φυγή» τους όποιους εργαζόμενους θεμελιώνουν στοιχειώδη δικαιώματα αξιοπρεπούς συνταξιοδότησης.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αν και παραμένουμε απλήρωτοι για νυχτερινά και αργίες που εργασθήκαμε ακόμα από τον Δεκέμβριο του 2011, δίνουμε καθημερινά τιτάνιο αγώνα για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου .

  1. 3.Επιπλέον, προτάσεις και αποφάσεις που αναφέρονται σε συγχωνεύσεις τμημάτων, κατάργηση νυχτερινών βαρδιών και επαναφορά του καθεστώτος των καλύψεων προδίδουν μια πρόχειρη αντιμετώπιση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Θεωρούμε βέβαιο, ότι τέτοιου είδους λύσεις αμφιβόλου νομιμότητας, κινούνται στα πλαίσια της πρόσκαιρης επούλωσης και προσωρινής ανακούφισης από την πληγή που καθημερινά και διαρκώς βαθαίνει και αφετέρου οδηγούν το Νοσοκομείο Αιγίου στην συρρίκνωση και υποβάθμιση του, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους εν τέλει δε, δημιουργούν ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής μας και τους ασθενείς μας.

 

  1. 4.Tέλος θα επιθυμούσαμε μια σαφή-γραπτή απάντηση σχετικά με το αν επιστρέψατε ως πλεόνασμα στην ΥΠΕ το ποσό των 100.000 €.

Θα θέλαμε από Εσάς με την ευθύνη η οποία σας διακρίνει, να μας απαντήσετε αν αυτό είναι αληθές, και αν είναι να μας παρέχετε σαφείς εξηγήσεις με ποια λογική προχωρήσατε στην ενέργεια αυτή αφ’ ής στιγμής οφείλετε χρήματα στον ζωτικό πνεύμονα του Νοσοκομείου δηλαδή στο προσωπικό του.

Κύριοι,

             Ως εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και αναλογιζόμενοι της ευθύνης η οποία μας βαρύνει για την λειτουργία του νοσηλευτικού Ιδρύματος, κρούουμε για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου και σας καλούμε την ύστατη ώρα να ενσκήψετε με ευαισθησία και αποφασιστικότητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό μας ίδρυμα και πρωτίστως με σεβασμό στους ασθενείς και στους εργαζόμενους και να δώσετε λύσεις που θα είναι αποδεκτές από το σύνολο των Αιγειαλέων και όχι από το Δ .Ν. Τ που μας θέλει εργαζόμενους και ασθενείς επαίτες.

                                                Για το Σωματείο

 

   O   Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας  

    

Χαραλάμπους Παναγιώτης                                 Μητροπούλου Μαρία