Το MEGA προαναγγέλλει το κλείσιμο 6 Νοσοκομείων στην Αθήνα

28

Η ελληνική τρόικα ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε στις ανατροπές που σχεδιάζει στο χώρο της υγείας. Ήδη έχει ενεργοποιήσει τα παπαγαλάκια τηςστα μέσα ενημέρωσης για να προλειάνουν το έδαφος με στόχο το κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων. Βεβαίως στην υπηρεσία της ελληνικής αλλά και της διεθνούς τρόικας έχουν ταχθεί και διακεκριμένοι επιστήμονες προκειμένου τα λουκέτα στα Νοσοκομεία να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.

Το σημερινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και το σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του επιβεβαιώνει τους σχεδιασμούς αυτούς και προφανώς στρώνει το έδαφος για τις καταργήσεις νοσοκομείων.

 

Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη πρέπει τώρα τα σωματείων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία να μπουν σε κίνηση και να οργανώσουν την αντίσταση μαζί με το λαό προκειμένου να ανατρέψουν τους μνημονιακούς σχεδιασμούς του μαύρου μετώπου στην υγεία.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του MEGA

Στο επίκεντρο του σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και να επιτευχθούν οι μνημονιακοί στόχοι, βρίσκονται -σύμφωνα με πληροφορίες- τα νοσοκομεία με περιορισμένη πληρότητα.

Σε λίστα που έχει καταρτιστεί μετά από σχετική έρευνα που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας βρίσκονται έξι νοσοκομεία της Αττικής, για τα οποία εξετάζεται με κριτήριο τη μειωμένη πληρότητα κλινών να οδηγηθούν σε κλείσιμο ή συγχωνεύσεις, μετακινώντας το προσωπικό τους σε μονάδες που έχουν αυξημένη πληρότητα κλινών και ελλείψεις σε προσωπικό.

Πρόκειται για:

  • Την Πολυκλινική – Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, με πληρότητα κλινών 43%
  • Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, με πληρότητα 44%
  • Το Νοσοκομείο Μελισσίων – Αμαλία Φλέμινγκ, με πληρότητα 47%
  • Το Κωνσταντινοπούλειο Νέας Ιωνίας, με πληρότητα 41%
  • Το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Η Ελπίς”, στο κέντρο της Αθήνας, με πληρότητα 38% και
  • Το Γενικό Νοσοκομείο Παμμακάριστος, με πληρότητα κλινών 50%.

Το ενδεχόμενο να γίνουν συγχωνεύσεις εξετάζεται και για τα νοσοκομεία της περιφέρειας, με ταυτόχρονη βελτίωση της λειτουργάθς των ιατρικών κέντρων και των αγροτικών ιατρείων.

Όπως επισημαίνεται, με τον τρόπο αυτόν θα περιοριστεί ο κίνδυνος -αναφέρουν αρμόδιες πηγές- να οδηγηθούν σε κλείσιμο μονάδες με αυξημένη αποδοτικότητα, καθώς από τις αρχές του έτους ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας έχει διακόψει λόγω περιορισμένων εσόδων τη χρηματοδότηση όλων των νοσοκομείων.

Προηγούμενο άρθροΘέλει η ελληνική «τρόικα» να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει…
Επόμενο άρθροΤο MEGA προαναγγέλλει το κλείσιμο 6 Νοσοκομείων στην Αθήνα