Παραιτήσεις 10 Γιατρών στο Νοσοκομείο Σερρών

Την παραίτησή τους υπέβαλαν την Δευτέρα 23/7 οι δέκα επιμελητές ιατροί των παθολογικών κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Αφορμή στάθηκε η παντελής έλλειψη ειδικευομένων ιατρών λόγω της επίσχεσης εργασίας που ασκούν από την προηγούμενη εβδομάδα.

«Θα ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, Χαράλαμπος Βελιώτης, ο οποίος καταγγέλλει στο ΑΜΠΕ τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου, όπως τις χαρακτηρίζει, καθώς και την αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου Σερρών για το θέμα.

Μέχρι στιγμής η παραίτηση των δέκα ιατρών δεν έγινε δεκτή, ενώ γενική συνέλευση παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Ιατρών Ελλάδος, Δημήτρη Βαρνάβα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, 25 Ιουλίου, όπου θα αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις των ιατρών.

Γεγονός είναι ότι το νοσοκομείο Σερρών υπολειτουργεί καθώς στους ειδικευόμενους ιατρούς που απέχουν από τα καθήκοντά τους σημειώνονται και παραιτήσεις των ειδικών ιατρών.

Η ΕΝΙΝΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων

Την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των ειδικευομένων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών εκφράζουν οι Σερραίοι νοσοκομειακοί γιατροί. Με ανακοίνωσή της η ΕΝΙΝΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους και ζητά:

  • να μην υποβαθμιστούν άλλο οι υπηρεσίες υγείας στο Ν.Σερρών
  • ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης με άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κ.Υ., των ιδρυμάτων πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση, κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, K.Y. και ιδρύματα πρόνοιας


– Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ανεξάρτητου Σερρών 23-7-2012