ΠΟΕΔΗΝ Κάλεσμα για συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

30

Συνάδελφοι, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την ΤΡΙΤΗ 24/07/2012 από τις 12:30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 13:00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29). Θα ακολουθήσει πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΡΙΚΟΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    Να σεβαστεί τις προεκλογικές εξαγγελίες της και να σταματήσει την υλοποίηση των ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ που τσακίζουν κοινωνικά – ασφαλιστικά δικαιώματα και οδηγούν περεταίρω τους έλληνες πολίτες στην ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
    Τη λεηλασία που υπέστησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (χασούρα στο χρηματιστήριο, εισφοροδιαφυγή, υψηλή ανεργία, κούρεμα αποθεματικών, κάλυψη εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών από τα αποθεματικά χωρίς ενίσχυση, υφαρπαγή αποθεματικών από το κράτος, μείωση αριθμού Δημοσίων Υπαλλήλων) η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ προσπαθεί να την καλύψει περιορίζοντας ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.  
    Μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις της κύριας, της επικουρικής ασφάλισης και του εφ’ άπαξ κατ’ εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα περικοπή στο εφ’ άπαξ κατά 22,68% (στο ήδη μειωμένο κατά 20%).
    Το εναπομείναν εφ’ άπαξ υπολείπεται κατά πολύ από τις καταβληθέντες μηνιαίες εισφορές με το νόμιμο επιτόκιό τους.
Η κυβέρνηση που μείωσε μισθούς και συντάξεις, αύξησε έμμεσους και άμεσους φόρους, στοχοποίησε τους Δημόσιους υπαλλήλους συστήνοντας μισθολόγιο που μετέτρεψε το μισθό σε Προνοϊκό Επίδομα και τους οδήγησε στην Εργασιακή Εφεδρεία αρνείται να κουρέψει τα Δάνεια έστω σε ποσοστό που μειώθηκαν οι μισθοί των Δημοσίων υπαλλήλων. Όμως το τραπεζικό σύστημα σήμερα στηρίζεται στις ενισχύσεις άνω των 100 δις ευρώ που έλαβε από το κράτος το οποίο μετατράπηκε σε χρέος και έλλειμμα και καλούμαστε να πληρώσουμε με απεχθή μέτρα.
    Η αγορά παρά την εσωτερική υποτίμηση που υπέστη όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση λειτουργεί ασύδοτα χωρίς κανένα έλεγχο με τις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά να αυξάνονται.

    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
–    την ομαλή λειτουργία του συνόλου των Νοσοκομείων της χώρας
–    ΟΧΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΦ’ ΑΠΑΞ των Δημοσίων Υπαλλήλων και την άμεση χορήγηση στους δικαιούχους
–    Την  εξασφάλιση της ανακεφαλαιοποίησης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους
–    Την αύξηση των αμοιβών μας
–    Δίκαιο φορολογικό σύστημα με την διεύρυνση της φορολογικής βάσης
–    Κατάργηση χαρατσιών
–    Κούρεμα δανείων
–    Έλεγχο της αγοράς
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Προηγούμενο άρθροΠΟΕΔΗΝ: ”Αιτία πολέμου” οι Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομείων
Επόμενο άρθροΣωματείο Νοσοκομείου Μεσαλογγίου: Αναφορά στην Εισαγγελία για την επίσχεση εργασίας