Δήμος Ν Ιωνίας: Σύσκεψη φορέων για το Νοσοκομείο Αγ. Όλγα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με στόχο να μην συγχωνευθεί το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο «Αγ. Όλγα», που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία Αττικής. Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος της πόλης, Ηρακλής Γκότσης, συγκαλεί σύσκεψη φορέων και βουλευτών της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, τη Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 και ώρα 13.00 στο Δημαρχιακό Κατάστημα (Αγ. Γεωργίου 40). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας: «Το Γενικό Νοσοκομείο στη Νέα Ιωνία είναι ένα πρότυπο ίδρυμα με εξαιρετικό επιστημονικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, με σύγχρονες εξειδικευμένες μονάδες και η πληρότητά του ξεπερνά το 80%.


Οποιαδήποτε σκέψη της Κυβέρνησης, για συγχώνευση ή κατάργηση του Νοσοκομείου θα μας βρει αντίθετους. Διεκδικούμε καθολική Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι και κατάργηση της επιχειρηματικότητας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας καθώς και τη στελέχωση των Νοσοκομείων με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου παροχές υπηρεσιών.
Κρίνουμε απαραίτητη την παρουσία σας στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί, όπου θα υπάρξει και μια πληρέστερη τοποθέτηση από εκπροσώπους του Νοσοκομείου για τις εξελίξεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η διοίκηση του νοσοκομείου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ότι: «Τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίχθηκαν τα δημοσιεύματα, είναι καθ´ ολοκληρίαν ανακριβή, καθώς δεν απηχούν την παρούσα ανοδική τάση σε όλες τις φάσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου
2. Για τις «ανάγκες» των δημοσιευμάτων χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία που αφορούν την παραγωγικότητα το Νοσοκομείου κατά το έτος 2009, τα οποία σήμερα ουδεμία σχέση έχουν με την σημερινή πραγματικότητα
3. Η αλήθεια είναι, και αυτή προκύπτει μόνο από στοιχεία τα οποία είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερόμενου, ότι η πληρότητα του Νοσοκομείου προσεγγίζει ή και υπερβαίνει αρκετές φορές το 80%, ποσοστό το οποίο βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο των υπολοίπων νοσοκομείων της χώρας 4. Ανεξαρτήτως, πάντως, των στοιχείων είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι η αύξηση της πληρότητας του νοσοκομείου, που επιτεύχθηκε τα τελευταία δυο χρόνια με τεράστιες προσπάθειες, συνοδεύτηκε από αλματώδη αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα σήμερα το Νοσοκομείο να συγκαταλέγεται στις πρώτες νοσοκομειακές μονάδες της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Αγία Όλγα σε συνεργασία πάντοτε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό επιθυμεί να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, με το λιγότερο δυνατό κόστος, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τη διατήρηση των υψηλών ποσοστών πληρότητας».

πηγή ert.gr