Ποιο Νοσοκομείο θα πάρει αύριο σειρά για το «σφαγείο»;

του aristerix

Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν συνεχώς φήμες, που έχουν σαν πηγή την οδό Αριστοτέλους και αναφέρονται σε νοσοκομεία που βρίσκονται στο στόχαστρο της μνημονιακής κυβέρνησης και της πολιτικής της επιλογής να τα καταργήσει.

Τα ονόματα των Νοσοκομείων ρίχνονται σιγά – σιγά στο τραπέζι, μετριούνται αντιδράσεις και προετοιμάζεται το έδαφος. Σε αυτή την προσπάθεια τείνουν και τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, μέσω διαρροών που γίνονται από πολιτικούς φίλους και παράγοντες του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας ονόματα αρκετών νοσοκομείων που βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη, όμως ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ.

Είναι προφανές ότι ό στόχος της συγκυβέρνησης και των τροϊκανών φίλων της είναι να κλείσουν σχεδόν τα μισά Νοσοκομεία που λειτουργούν και ταυτόχρονα να περιοριστεί η δραστηριότητα των υπολοίπων.

Ο αρχικός σχεδιασμός για συγχώνευση – κατάργηση 50 Νοσοκομείων από τα 132 μάλλον δεν είναι αρκετός και το επόμενο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι θα προστίθεται στον κατάλογο αυτό και άλλα Νοσοκομεία από το κέντρο και την περιφέρεια.

Βεβαίως τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε και αντιδράσεις και πολιτικών, δημοτικών και άλλων παραγόντων που βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση κ συνεργασία με τη συγκυβέρνηση, οι οποίοι δηλώνουν έκπληκτοι γι αυτές τις διαρροές.

Το ερώτημα είναι αν κανείς μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους παράγοντες, που από την μια πλευρά στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές του μαύρου μετώπου και από την άλλη «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά» τους για την ουσιαστική κατάργηση του Νοσοκομείου της περιοχής του. Βεβαίως δεν τολμούν, ούτε διανοούνται να έρθουν σε σύγκρουση με τις γενικότερες πολιτικές της συγκυβέρνησης και της τρόικα, που διαλύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τα Νοσοκομεία και ουσιαστικά καταργούν το δικαίωμα των φτωχών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Η επόμενη φουρνιά από δημοσιεύματα δεν θα αργήσει να έρθει και τότε θα δούμε και άλλους μνημονιακούς παράγοντες να «αντιδρούν». Το ερώτημα είναι βεβαίως ποιος τους πιστεύει.

Ο κατάλογος των καταργούμενων νοσοκομείων θα είναι μακρύς, γι αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, όταν πιθανόν αύριο κάποιο νέο νοσοκομείο μπει σε αυτή λίστα, προκειμένου να οδηγηθεί στο σφαγείο. Άλλωστε οι πρόσφατες διαρροές δεν έχουν «καλύψει» ούτε τα 50 Νοσοκομεία που ήταν στους αρχικούς μνημονιακούς σχεδιασμούς για καρατόμηση.

Το ίδιο επίσης μακρύς και δύσκολος, όμως απόλυτα αναγκαίος, θα είναι και ο αγώνας που πρέπει να γίνει από το λαό και τους εργαζόμενους για την ανατροπή αυτών των βάρβαρων πολιτικών στην υγεία και εν τέλει για την ανατροπή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής συγκυβέρνησης.