Α. Λυκουρέντζος: Θα κλείσουμε μόνο… 661 κλινικές και τμήματα !!!

25

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις ο υπουργός της συγκυβέρνησης κ. Λυκουρέντζος φαίνεται σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας in.gr να δήλωσε ότι δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, αλλά θα καταργηθούν στα Νοσοκομεία όλης της χώρας 661 κλινικές και τμήματα.

Είναι προφανές ότι οι συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων σε συνδυασμό με την κατάργηση κλινικών που τα οδηγούν τελικά στο κλείσιμο κατά τον κ. Λυκουρέντζο δεν αποτελούν πρόβλημα.

Βεβαίως σύντομα θα δούμε όχι μόνο συγχωνεύσεις με περιορισμό στο ελάχιστο των υπηρεσιών που παρέχουν δεκάδες Νοσοκομεία και κλείσιμο κλινικών και υπηρεσιών αλλά και λουκέτα σε δεκάδες Νοσοκομεία, όσο και αν το διαψεύδει ο Υπουργός Υγείας.

Τέλος δεν γνωρίζουμε αν η τρόικα ζητά πλαφόν 1500 ευρώ το έτος για υπηρεσίες υγείας αλλά οι διαρροές που υπάρχουν είναι από κυβερνητικά χείλη και επιμένουν. Μην «ορκίζεται» λοιπόν ο Υπ Υγείας γιατί μπορεί σε λίγες μέρες να «διαψευστεί»

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του in.gr

Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο και δεν ετέθη κανένα ζήτημα επιβολής πλαφόν στις ιατρικές υπηρεσίες ανά ασθενή διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά τη συνάντησή του με την τρόικα.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό που θα γίνει είναι συγχώνευση κλινικών και τμημάτων με στόχο στο τέλος του έτους να έχουν μειωθεί κατά 661.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού η τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ ενημερώθηκε για τα μέτρα που δρομολογεί το υπουργείο στο χώρο της Υγείας.

Δεν έγινε καμία συζήτηση για τα μέτρα που αφορούν στο 2013-14, διευκρίνισε ο υπουργός, ενώ σε ότι αφορά το κλίμα της συνάντησης ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι δεν αισθάνθηκε καμία πίεση από τους τροικανούς.

Ο υπουργός, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η νοσοκομεική και φαρμακευτική δαπάνη θα κλείσει φέτος εντός στόχων.