Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…

26

Δυο χρόνια τώρα σύσσωμος ο λαός της Ιεράπετρας αγωνίζεται να διατηρήσει ανοικτό και λειτουργικό το νοσοκομείο της πόλης του, παρά τη μεθοδευμένη πολιτική εξαθλίωσής του. Δυο χρόνια, αγωνιζόμαστε για το θεμελιώδες, συνταγματικά κατοχυρωμένο,  δικαίωμα της πρόσβασης σε υπηρεσίες δημόσιας δωρεάν υγείας.

Δυο χρόνια τώρα χορτάσαμε από υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις. Κι ενώ «όλα βαίνουν καλώς», οργανικές θέσεις γιατρών καταργούνται, κλινικές κλείνουν, διογκώνονται οι ελλείψεις σε βασικά υλικά και σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Για τις ελλείψεις αυτές τολμούν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι αρμόδιοι και οι κολαούζοι τους, να ρίχνουν ευθύνες στο υπάρχων προσωπικό, λέγοντας ότι κάνουν λάθη και δεν έγραψαν καλά στο μάθημα της στατιστικής. Αυτοί οι γελοίοι πολιτικάντηδες, που στην αναγκαιότητα των 42 γιατρών, την ύπαρξη 35 και την προσπάθεια μείωσής τους σε 28, την αντιμετωπίζουν ως απλά μαθηματικά. Ξεχνούν πως μια τέτοια πράξη αφαιρεί ταυτόχρονα ανθρώπινες ζωές. Αλήθεια, πόσο κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή;

Η απάντηση σε αυτήν την κατάσταση δεν πρέπει να είναι άλλη απ’την συνέχιση του αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους.

Απαιτούμε απ’τους πολιτευτές του Νομού να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

Δεν παζαρεύουμε κανένα οργανισμό νοσοκομείου. Απαιτούμε την κάλυψη και των 42 θέσεων γιατρών καθώς και των κενών σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.

Δεν παζαρεύουμε την εξαθλίωσή μας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους πολίτες όλου του Λασιθίου για τη σωτηρία των Νοσοκομείων μας.

Για αυτούς που νομίζουν πως θα μας επιβάλλουν την υποταγή και θα κάμψουν τις αντιστάσεις μας, με το καρότο και το μαστίγιο, τους λέμε απλά ας τολμήσουν.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Η Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας