Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Δράμας

30

Από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας συνάδελφο Γιώργο Χαλυβίδη πήραμε το σημείωμα που ακολουθεί, που περιγράφει με μελανά χρώματα την δραματική κατάσταση στο Νοσοκομείο και προδιαγράφει… το μέλλον του αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική.

«Δυστυχώς οι τίτλοι τέλους για το νοσοκομείο της Δράμας έρχονται όλο και πιο κοντά. Η κατάσταση δεν είναι πια δραματική, είναι τραγική!!! Η Οφθαλμολογική και η ΩΡΛ είναι κλειστές, η επίσχεση εργασίας συνεχίζεται από μέρους των ειδικευόμενων γιατρών, η Παθολογική κλινική έχει πληρότητα 115%, με ράντσα στον διάδρομο και απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας τόσο για τους ασθενείς, όσο και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την φροντίδα των ασθενών και σε μεγάλο βαθμό έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους και πλησιάζουν στην εξουθένωση. Σε μέρες καύσωνα ο κλιματισμός δεν λειτουργεί και το εσωτερικό της κλινικής θυμίζει θερμοκήπιο.

Υλικά δεν υπάρχουν και καλούνται οι συνοδοί να προμηθεύουν το νοσοκομείο με υλικό αλλά και το προσωπικό μαζεύει χρήματα και αγοράζει υγειονομικό υλικό. Η πραγματικότητα έρχεται να αποδείξει το μεγάλο λάθος της συγχώνευσης των δύο παθολογικών κλινικών σε μια, στο σημείο αυτό κάνοντας αυτοκριτική αναγνωρίζουμε και ως σωματείο τις ευθύνες που μας αναλογούν γιατί εν μέρει συμφωνήσαμε  σ’ αυτό, η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου θα έχει ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες για την υγεία των συμπολιτών μας.

Είναι θέμα χρόνου το κλείσιμο των πλυντηρίων και των σιδερωτηρίων λόγω συνταξιοτήσεων του προσωπικού και επίσης μεγάλα προβλήματα θα παρουσιαστούν και στην εστίαση. Όλα αυτά κάνουν κάποιους να τρίβουν τα χέρια τους και να ετοιμάζονται σαν τα όρνεα να κατασπαράξουν το πτώμα της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Το προσωπικό εργάζεται νύχτες και αργίες χωρίς να πληρώνεται, δεν γίνονται κρίσεις προϊστάμενων, οι βαθμολογικές εξελίξεις έχουν παγώσει με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν υπεύθυνοι για τη σωστή οργάνωση και λειτουργία του νοσοκομείου.

Η διοίκηση έχει κάνει αυτοσκοπό την τήρηση των εντολών του εκάστοτε λογιστή- υπουργού και ενδιαφέρεται μόνο για τα νούμερα χωρίς να δίνει λύση στα μεγάλα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πολιτική του μνημονίου, πολιτική την οποία υπερασπίζεται με πάθος αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής σε βάρος του δραμινού λαού.

Δεν πάει άλλο!!!

Μετά τη ευρεία σύσκεψη φορέων και το ψήφισμα των φορέων, όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε για να διαφυλλάξουμε το πολυτιμότερο αγαθό, το αγαθό της υγείας.

Σήμερα, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά!!! »