8 Σεπτέμβρη 2012: Εργατικές-Λαϊκές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

24
1ap

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΘ

Η τρικομματική Κυβέρνηση του Μνημονίου εντείνει την αντιλαϊκή της πολιτική κατ΄ επιταγή της Τρόικας και των δανειστών. Προχωρά χωρίς καθυστερήσεις και προσχήματα μέσα στο καλοκαίρι σε νέα κατεδάφιση μισθών, συντάξεων, του κοινωνικού κράτους και σε γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Τα νέα μέτρα σοκ του Μνημονίου οδηγούν μαθηματικά σε οικονομικό και κοινωνικό κραχ, στη γενίκευση της εξαθλίωσης των εργαζομένων και της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αυτό το καλοκαίρι δεν εφησυχάζουμε.


 Ξαναπιάνουμε το νήμα των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων, οργανώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωρούμε σε ένα νέο κύκλο μεγάλων κινητοποιήσεων που θα βάλουν τους εργαζόμενους και το λαϊκό παράγοντα στο προσκήνιο και θα δρομολογήσουν εξελίξεις που θα ανατρέψουν την πολιτική του Μνημονίου σε προοδευτική κατεύθυνση.
 Η Αυτόνομη Παρέμβαση προετοιμάζεται για να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη νέων συντονισμένων, ταξικών, ενωτικών εργατικών αγώνων με πολιτικά χαρακτηριστικά που θα έχουν διάρκεια και αντοχή, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. 
 Οι εργατικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ στις 8/9/2012, πρέπει να αποτελέσουν μέγιστο πολιτικό γεγονός και να δώσουν το μήνυμα της λαϊκής ανατροπής.

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα οργανώνουμε τη δουλειά μας και κινητοποιούμε τις δυνάμεις για την επιτυχία των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ

Θέτουμε στα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών οργανώσεων (πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) την έγκαιρη λήψη απόφασης και έκδοσης  ανακοινώσεων για τη  ΔΕΘ και την οργάνωση της όσο το πιο δυνατόν μαζικής μετακίνησης και συμμετοχής των εργαζομένων.

Προχωρούμε σε έναν πολύπλευρο σχεδιασμό για την οργάνωση περιοδειών, παρεμβάσεων και επισκέψεων σε εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές, που θα ξεκινήσει από τις 20 Αυγούστου

Επικοινωνούμε με τη Γραμματεία της Α.Π. (τηλ. 210 8202112 και 210 8202287) για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, ώστε να οργανωθεί έγκαιρα η μετακίνηση των δυνάμεών μας.

Από τη γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης